Banner Yama

Yama heeft alle basis ingrediënten voor hartige smaken, aansluitend op de trends van vandaag zoals clean label, zoutreductie, vegan, allergenenreductie en minder suiker. Kennis van de juiste balans en toepassing maken ons Umami pakket compleet.

Waarom uw silent partner?

"Your silent partner in famous food" is onze slogan. Die lijkt een zweem van mysterie te hebben, maar verwoordt exact de missie van ons bedrijf. Wij delen achter de schermen onze kennis en werken mee om de producten van onze klanten te verbeteren, maar vooral om ze lekkerder te maken. Het feit dat zowel alle producten als de diepgaande kennis erover op één adres geconcentreerd zijn, maakt Yama een unieke leverancier en een onmisbare partner. Een onmisbare silent partner.

Welke rol wil Yama vervullen?

"Wij zijn graag uw kenniscentrum op het gebied van umami- en smaakoplossingen!"

Assortiment

Sauzen, dressings en marinades

Goede saus verrijkt een gerecht op zo'n manier dat alle andere smaken en texturen elkaar complementeren en aanvullen. Saus is de perfecte toevoeging voor elk product, voor elk gerecht. Onze sauzen, dressings en marinades worden in eigen beheer geproduceerd en zijn, dankzij hun pure en intense smaaksensatie, stuk voor stuk culinaire smaakmakers.

Meer informatie over onze sauzen, dressings en marinades.

Sojasauzen

Het productie proces en de ingrediënten van Japanse sojasaus zijn al honderden jaren bij wet vastgelegd. De fermentatie, het brouwproces en de genomen tijd zorgen ervoor dat de gebruikte sojabonen, tarwe, zout en water worden omgezet tot een harmonische donkere saus. Het resultaat is "shoyu", waarbij iedere druppel een wereld van umami en aroma geeft!

Meer informatie over onze sojasauzen.

Umami ingrediënten

De vijfde smaak staat bij ons al meer dan 50 jaar op nummer één. Onze passie, traditie en beleving op dit terrein maakt ons het ultieme umami kenniscentrum en heeft geleid tot tal van oplossingen in de voedselindustrie. Zo is ons brede scala aan umami ingrediënten uitermate geschikt voor bijvoorbeeld clean label trajecten en zoutreductie.

Meer informatie over onze umami ingrediënten.

Kruiden en specerijen

Onze kruiden en specerijen zijn pure, natuurlijke smaakmakers. Ze verrijken gerechten met hun intense smaak en doet ze geuren en kleuren. De meeste specerijen hebben hun roots in Azië en zijn van grote betekenis voor onze keukens. Ook hier houden we bij Yama oog voor traditie en oorsprong. Zo worden onze paprikapoeders nog ambachtelijk op een steenmolen gemalen. Van grof tot heel fijn.

Meer informatie over onze kruiden en specerijen.

Single ingredients

Recepten bestaan uit losse ingrediënten die samen een geheel vormen. Het zijn de bouwstenen die een smaak, viscositeit, structuur en aroma geven. Bij Yama Products hebben we alle basisingrediënten voor hartige smaken in huis. Van poeders tot pasta's en van MSG en E-nummers tot natuurlijke compounds die perfect aansluiten op de trends van vandaag: het behoud van smaak maar wel met minder zout, minder of geen E-nummers en geen HVP. Kennis van de juiste balans en toepassing maken ons umami pakket compleet.

Meer informatie over onze single ingredients.

Aroma's

In veel verpakte en bereide levensmiddelen zorgen aroma's ervoor dat de smaak- en geurbeleving tot aan het einde toe optimaal blijven. De aroma topnotes van Yama geven karakter aan uw producten, zijn van zeer hoge kwaliteit, hebben een lage dosering en zijn veelal als "natuurlijk" te declareren. Ook ontwikkelen we graag een specifiek tailormade flavoursysteem voor u.

Meer informatie over onze aroma's.

Applicaties

Diverse applicatievoorbeelden van onze umami-parels zijn te vinden op onze website.