Banner Yama

Waarom uw silent partner?

Wij zijn dé specialist in umami ingrediënten en willen het culinaire, hartige smakenhuis van Europa zijn. Ons inzicht in de foodmarkt tezamen met onze passie en liefde voor het vak maakt ons tot hét kenniscentrum en een preferred partner.

Onze werkwijze is om altijd vanuit consument- en klantperspectief te starten.

'Wij zijn betrokken, ervaren en van mening dat onze ingrediënten en producten een mooi podium dienen te krijgen.

Welke rol wil Yama vervullen?

Wij zijn in staat om conceptmatig inhoud te geven aan de issues & trends die het foodlandschap doen veranderen de komende jaren. Wij kunnen de industrie-partners en uiteindelijk de consument voorzien van betere concepten & producten.

Wij zijn dé smaakmaker in Nederland en daarbuiten.

Sauzen

"Sauzen vormen de smaakverbindende factor in een gerecht. Het geeft accent, kracht, subtiliteit en specifiek mondgevoel."

Yama maakt al jaren lang (culinaire) sauzen op basis van onder andere soja, sambal, ketjap.

Onze laatste innovatie!
NSS-SD - umami uit zee

Onze umami uit zee! Gebaseerd op hoge kwaliteit zeewier (kombu). Dit product heeft krachtige umami-eigenschappen en door de lichte kleur van het poeder is het voor vele toepassingen geschikt; onder meer als natuurlijke smaakversterker.
v 100% natuurlijk
v Vegetarisch
v GMO-vrij
v Allergeenvrij

Applicaties:

  • Bouillons, fonds en soepen
  • Snack seasoning
  • Hartige smaakmengsels
  • Vlees-, gevogelte- en visproducten
  • Sauzen, marinades en (salade)dressings
  • Kant-en-klaar maaltijden

Declaratie:
Volgens EU richtlijn 1334/2008/EC, natuurlijk aroma

Nog een nieuwe ontwikkeling...
Natural Savoury Booster

WBR 210 Natural Savoury Booster is een nieuw ingrediënt dat speciaal ontwikkeld is om de in een product aanwezige smaaktonen te versterken.

WBR 210 kan worden toegepast in:

  • Bouillons, soepen en sauzen
  • Snack seasonings
  • Vleesproducten
  • Marinades
  • Kant-en-klaar maaltijden

Dosering:

  • Afhankelijk van de toepassing 0.2%

Declaratie:

  • Natuurlijke aroma

Eigenschappen:

  • Veganistisch ingrediënt
  • Geen toegevoegde smaakversterkers

De voordelen van WBR 210:

  • Creëert een Umami effect
  • Een bijzonder krachtige versterker in combinatie met bepaalde hartige smaken en/of ingrediënten zoals kaas of vlees
  • Toepasbaar als een natuurlijke hartige basisnoot
  • Geeft in hogere doseringen een specifieke rundvleessmaak met een geroosterde ondertoon
  • Vervanging of reductie van vleesextract, MSG of andere basisnoten

Trends 2016

Zeewier College

Workshop Japanse Keuken