Testo

Sinds 1957 is Testo producent en leverancier van meetinstrumenten. In 1986 is Testo Nederland opgericht om in te spelen op de groeiende markt van meetinstrumenten in Nederland. Wij hechten veel waarde aan een goed advies, snelle service en nauwkeurige kalibratie. Tevens zijn we gecertificeerd volgens DIN en ISO 9001.

Sinds de start van de HACCP richtlijnen is Testo actief op dit gebied. Wij helpen u daarbij met advies, ondersteuning, kalibratie en passende meetinstrumenten voor uw toepassing. Al onze instrumenten voor de voedingsmiddelensector zijn ontwikkeld om in contact te komen met voedsel en zijn HACCP International en EN 13485 gecertificeerd.

Met onze meetinstrumenten meet u o.a. temperatuur, relatieve vochtigheid, pH en frituurolie. Maar ook voor volledige analyses van het klimaat van magazijnen, koelinstallaties en vitrines levert Testo meetapparatuur. Meten en analyseren kan met onze steekthermometers, infrarood thermometers, dataloggers of met het zelfstandige dataregistratiesysteem Saveris.

Productie levensmiddelen

Bedrijven die levensmiddelen maken moet zich houden aan regels voor veiligheid. Deze regels staan in de Warenwet. Onder die wet vallen behalve levensmiddelen, ook diervoeders. Producenten moeten de risico's beschrijven in een voedselveiligheidsplan. Dit wordt een HACCP-plan genoemd. Deze afkorting staat voor: Hazard Analysis Critical Control Point. In de diervoedersector wordt HACCP toegepast met specifieke hygiënerichtlijnen voor de productiefase. Dit is de GMP+-benadering. Voor zowel de HACCP als GMP+ heeft Testo een uitgebreid assortiment aan meetinstrumenten beschikbaar zoals: ph-meters, temperatuurmeetinstrumenten, dataloggers en meer!

Lees verder >

Voedselbereiding

In drukke ruimten voor voedselbereiding staan voedselveiligheid en betrouwbaar en hygiënisch doseren voorop. Veel taken moeten snel en veilig worden uitgevoerd, het juiste product op de juiste plek is van vitaal belang. Tijdens de bereiding en het uitserveren van voedingsmiddelen moet u de temperatuur goed controleren. Niet voldoende gegaarde producten zijn een potentieel risico voor de voedselveiligheid. Daarbij maakt het niet uit of u nu werkt in een snackbar, restaurant of broodjeszaak.

De meetinstrumenten van Testo helpen u bij deze taak met temperatuurmetingen, metingen aan frituurvet en meer!

Lees verder >

Transport en opslag van levensmiddelen

Niet alleen voor producenten van voedingsmiddelen is HACCP een wettelijke verplichting; dit geldt ook voor bedrijven die actief zijn in transport, opslag en/of distributie van levensmiddelen. Via HACCP dient de voedselveiligheid van voedingsmiddelen geborgd te worden tijdens het logistieke proces. Het controleren van de temperatuur en relatieve vocht zijn belangrijke parameters om de keten te bewaken. Te hoge, maar ook te lage temperatuur- en vochtwaarden bederven of beschadigen het product. Met de dataloggers en Saveris heeft u altijd controle: voor, tijdens en na transport.

Lees verder >

Voedingsthermometer

Om de consument te verzekeren van veilige en kwalitatief hoogstaande producten is van belang dat er dagelijks verschillende soorten metingen worden verricht. De HACCP, de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points, schrijft voor dat alle aspecten van het voortbrengingsproces van levensmiddelen geïdentificeerd en geanalyseerd dienen te worden. Of het nu gaat om het meten van de temperatuur met behulp van een voedingsthermometer of het meten van de PH-waarden, Testo heeft voor iedere situatie de juiste meetinstrumenten.

Lees meer over de voedingsthermometers van Testo