Banner Pilz

Machineveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie

In de voedingsmiddelenindustrie zijn eisen en normen van het grootste belang. Juist daar verdient machineveiligheid volledige aandacht. Pilz garandeert flexibiliteit van uw installaties om diverse producten te fabriceren onder relevante normen (ISO, ANSI en IEC). Daarnaast worden door middel van risicoanalyse van uw machines, de valkuilen in beeld gebracht en worden maatwerk oplossingen aangedragen.

Meer over machineveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie

RVS-varianten van PSENmag - maximale robuustheid voor extreme omstandigheden

Hebt u zeer robuuste veiligheidsschakelaars voor de hek- en positiebewaking nodig? Gebruik dan de contactloze, magnetische veiligheidsschakelaars PSENmag met een roestvrijstalen behuizing! De rvs-sensor PSENmag is bijzonder geschikt voor gebruik in omgevingen met sterke verontreinigingen en hoge reinigingseisen. Hij kan ook perfect in explosiegevaarlijke zones worden aangebracht. De rvs-varianten van PSENmag zijn uiterst hitte- en koubestendig en worden gekenmerkt door hun trillingsbestendigheid en stootvastheid. Dankzij de hoge B10D-waarde gaan ze bijzonder lang mee. Extra meldcontacten en geïntegreerde LED's garanderen een gebruiksvriendelijke diagnose.

Meer over PSENmag

Veiligheidsschakelmat PSENmat

Met de veiligheidsschakelmat PSENmat krijgt u een drukgevoelige veiligheidsvoorziening voor de bescherming van de bediener volgens EN ISO 13856-1. De mat herkent wanneer personen op hem staan, registreert hun positie betrouwbaar en stuurt de positiegegevens door naar de veilige besturing. Wanneer personen de gevarenzone betreden, vertraagt of stopt PSENmat de machine (toegangsbeveiliging). Zolang de personen zich in het beveiligingsveld bevinden, voorkomt de veiligheidsschakelmat ook een ongewenste herstart van de machine (beveiliging achter de veiligheidsafscherming).De reactietijd bedraagt hier slechts 25 milliseconden.

Meer over PSENmat

Veiligheidslaserscanner PSENscan voor tweedimensionale ruimtebewaking!

De veiligheidslaserscanner PSENscan biedt een tweedimensionale ruimtebewaking met een openingshoek van 275 graden en een beveiligingsveldbereik van maximaal 5,5 meter. Dankzij het vrij configureren van de waarschuwings- en beveiligingsvelden en de aanpassing aan bouwkundige omstandigheden kan de veiligheidslaserscanner optimaal in de meest uiteenlopende toepassingen worden geïntegreerd. Gebruik de veiligheidslaserscanner PSENscan vooral voor de stationaire en mobiele beveiliging van gebieden en voor de toegangsbewaking!

Meer over veilige sensoren

Industrie 4.0

Wat als geïndividualiseerde producten verkrijgbaar zijn tegen kosten van massaproductie? Industrie 4.0 maakt het mogelijk. Dankzij een flexibele productie en intelligente netwerkvormen is automatisering van de toekomst mogelijk, waarbij hoge eisen worden gesteld aan bescherming van personen en veiligheid van gegevens. Pilz denkt actief mee aan verdere invulling van Industrie 4.0 om zo de voordelen ervan de verbreden.

Meer over Industrie 4.0