Banner Microcare

MicroCare Laboratorium

MicroCare is anders dan andere foodlaboratoria. Wij leveren betrouwbare onderzoeksresultaten en zijn daarnaast:

Persoonlijk & flexibel:
voorstander van een directe relatie voor de lange termijn en bieden in elke situatie een oplossing
Kennisrijk:
op de hoogte van actuele wet- en regelgeving 1441/2073, predictive modelling en samenstellen van een wettelijk monsternameplan
Faciliterend & snel:
spoedmonsters met ophaalservice, (digitale) rapporten binnen 24 uur en hulp bij de interpretatie van uitslagen
Ervaren binnen de industrie:
jarenlange ervaring in de levensmiddelenindustrie

U kunt bij ons terecht voor analyses, onderzoek en inspecties. Naast analyses en onderzoek kunnen we u helpen bij het opstellen van een monitoringsplan en het nemen van monsters. Natuurlijk verloopt alles via onze digitale webportal. Hier kunt u zelf aangeven welke monsters waarop onderzocht moeten worden. Vervolgens kunt u ook tijdens de analyse al de voorlopige resultaten inzien zodat u continu op de hoogte blijft van het proces. Wanneer de onderzoeken gereed zijn kunt u in dezelfde webportal ook uw rapportage vinden met bijbehorende (trend)analyses. Hier houdt het nog niet op, want ook als u hulp wenst bij de interpretatie van de uitslagen kunnen wij deze geven.

MicroCare Laboratorium is een initiatief van de Care for Food Group en werkt nauw samen met Bureau voor Kwaliteitszorg, CareNet Online QA Software, Professionals in Food en Etiketteren.nl

Analyses

MicroCare Laboratorium is dé specialist in het uitvoeren van microbiologische analyses en kan een groot scala aan analyses uitvoeren. Dit geldt zowel voor routineonderzoeken, zoals Salmonella en Listeria monocytogenes als meer specifieke onderzoeken. Wij zijn geaccrediteerd voor een breed scala aan microbiologische analyses.

Naast microbiologisch analyses bieden wij ook een breed scala aan chemisch, fysische en sensorische analyses aan. Wilt u weten welke stoffen in uw producten aanwezig zijn of wat de samenstelling is? Onze onderzoeksmethodes geven antwoord op deze vragen.

Omdat in veel gevallen niet elk onderzoek belangrijk is, adviseren wij u welke analyses voor u van belang zijn. Hierdoor kunt u besparen op de onderzoekskosten en heeft u sneller resultaat. U kunt bij ons dus terecht voor een analyse van één parameter, maar u kunt ook vele parameters tegelijkertijd op uw product te laten onderzoeken. Hiervoor bieden wij een compleet pakket analyses aan.

Lees meer over: Analyses

Onderzoek

Soms wilt u meer dan enkel een analyse laten uitvoeren en heeft u een specifiek project of onderzoek dat uitgevoerd moet worden. Samen met u kunnen wij een groot aantal type onderzoeken uitvoeren. Altijd vanuit het gezichtspunt 'onderzoek alleen dat wat nodig is'.

Voorbeelden van onze onderzoeken zijn houdbaarheidsonderzoeken, challenge test en een productvergelijkingsonderzoek. Daarnaast bieden wij nog andere, meer diepgaandere onderzoeken aan. Samen met u bepalen we het doel van het onderzoek, zetten we het in en voeren het vervolgens voor u uit. Hierbij kunnen we ook een uitgebreide rapportage van het onderzoek opstellen wat u voor bijvoorbeeld validatieonderzoeken kunt gebruiken.

Lees meer over: Onderzoek

Inspecties

Onregelmatigheden in voedselveiligheid zijn vaak te herleiden naar de omstandigheden waarin producten zijn bereid of verwerkt. Hygiënische omstandigheden leiden vrijwel automatisch naar een product van betere en betrouwbaardere kwaliteit. MicroCare doet inspecties bij (industriële) productiebedrijven, centrale keukens of afdelingen van instellingen en bij groothorecabedrijven. Deze inspecties kunnen wij geheel digitaal afnemen en rapporteren, dit bespaart u tijd en kosten.

Lees meer over: Inspecties

Verhandelbaarheidsrapport

Steeds meer klanten in binnen- en buitenland vragen om een verhandelbaarheidsrapport. In een verhandelbaarheidsrapport worden diverse aspecten van uw onderzochte product besproken, zoals de microbiologische kwaliteit van uw product, de voedingswaarde, een etiketcontrole, onderzoek op aanwezigheid van vreemd DNA, etc. Al deze aspecten worden voor u onderzocht en in één rapport aan u gerapporteerd met bijbehorende adviezen en opmerkingen. Bij MicroCare Laboratorium kunt u zelf aangeven welke aspecten u verwerkt moet hebben in het rapport. Dit kunt u aan uw klant overhandigen om te voldoen aan zijn eisen.

Lees meer over: Verhandelbaarheidsrapport