HellermannTyton

HellermannTyton

HellermannTyton levert innovatieve klant specifieke systeemoplossingen voor het bundelen, beschermen, bevestigen en coderen van bekabeling. Ook het aansluiten en verwerken van bekabeling en de daarbij bijbehorende componenten zijn in ons aanbod opgenomen. Voor de levensmiddelindustrie hebben we diverse speciaal ontwikkelde oplossingen paraat. Van detecteerbare kabelbinders, tot corrosiebestendige markeringsplaatjes en eenvoudig te reinigen pvc-beschermslang. Stuk voor stuk oplossingen om u te helpen uw HACCP-doelstellingen te realiseren.


Detecteerbare bundelbanden

detecteerbare bundelbanden

Detecteerbare bundelbanden van HellermannTyton bevatten in de gehele band metaalpigment, waardoor ze met metaal en röntgen-detectiesystemen opgespoord kunnen worden. Hiermee dragen we bij aan kwaliteitsborging tijdens de levensmiddelproductie. Bij de ontwikkeling van de detecteerbare bundelbanden is namelijk specifiek rekening gehouden met geldende HACCP-richtlijnen in de levensmiddelenindustrie. Alle detecteerbare MCT-bundelbanden zijn corrosiebestendig en gemakkelijk terug te vinden.

Lees hier meer over onze detecteerbare bundelbanden


Beschermslang voor F&B

Speciaal voor de levensmiddelen- en drankenindustrie ontwikkelde HellermannTyton Food en Beverage (F&B) beschermslangen. De beschermslangen bewijzen hun belang vooral in de niet-gesloten gedeelten van uw levensmiddelenproductie. Ze kunnen namelijk perfect tegen water, stoom, vetten en dierlijke oliën. Daarnaast zijn de F&B-beschermslangen ook bestand tegen diverse chemische schoonmaakmiddelen. Ze maken onderdeel uit van ons HelaGuard productassortiment, dat vast en zeker ook een oplossing voor u biedt.

Lees hier meer over onze beschermslang voor F&B


Drijvende bundelbanden

Polypropyleen bundelbanden staan binnen HellermannTyton bekend als drijvende bundelbanden. De tevens met metaalpigment verrijkte banden drijven op verschillende vloeistoffen en zijn daardoor zeer geschikt om te gebruiken in de levensmiddelenproductie. Drijvende MCT-bundelbanden zijn eenvoudig op te sporen en dragen bij aan kwaliteitsborging. Alle drijvende bundelbanden zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar en helpen u uw HACCP-doelstellingen te realiseren.

Lees hier meer over onze drijvende bundelbanden


Oplossingen voor F&B

Bij Food en Beverage (F&B) productie speelt kwaliteitsborging een belangrijke rol. Er worden hoge eisen gesteld aan gebruikte componenten. Alle aangeboden F&B oplossingen van HellermannTyton voldoen daarom aan de REACH-richtlijn (EG) 1907/2006 en zijn vrij van DEHP (Bis(2-ethylhexyl)phtalat). De oplossingen dragen stuk voor stuk bij aan uw kwaliteitsborging in de levensmiddelenindustrie. Bekijk ons ruime aanbod klant specifieke oplossingen.

Lees hier meer over onze oplossingen voor F&B


Detecteerbare kunststoffen kunnen het risico op verontreiniging van levensmiddelen minimaliseren

Amersfoort, 02-03-2016 - De recente terugroepactie van Mars Incorporated*, veroorzaakt door een klein stukje plastic dat door een consument in een chocoladereep werd aangetroffen, toont de problematiek van het detecteren van ongewenste kunststof objecten, die levensmiddelen tijdens de productie onbedoeld verontreinigen.

Op veel van de voedingsmiddelen en dranken in het schap van de supermarkt staan bekende namen. De goede naam van deze merken is sterk afhankelijk van de interne processen voor veiligheid en hygiëne die de producent hanteert.

Lees hier het volledige persbericht.

* Bron: "Mars Chocolate Issues Voluntary Recall; LINK naar oorspronkelijke bericht.


Detecteerbare schroefzadels voor de levensmiddelenindustrie

Kabelmanagement voor de levensmiddelenindustrie is pas compleet als ook de schroefzadels "detecteerbaar" zijn uitgevoerd. HellermannTyton heeft de oplossing!

In de levensmiddelenindustrie worden detecteerbare bundelbanden veelvuldig toegepast. Niet zonder reden, want terugroepacties door mogelijke verontreinigingen zijn uiterst kostbaar en desastreus voor de reputatie van de fabrikant. Om nog meer zekerheid in te bouwen en uw kabelmanagement te perfectioneren zijn nu ook schroefzadels in detecteerbare uitvoering leverbaar.

Lees hier het volledige bericht.