Banner Eurofins

Eurofins Food & Feed Testing

Eurofins Food Testing Netherlands is een onafhankelijk voedingslaboratorium dat behoort tot de top van de voedingslaboratoria in Nederland. Wij leveren snelle en betrouwbare analyseresultaten. Onze klanten zijn afkomstig uit alle sectoren van de industrie, horeca, handel en overheid. Eurofins Food Testing Netherlands is onderdeel van Eurofins Scientific, één van de grootste internationale laboratoriumorganisaties en wereldmarktleider op het gebied van voedingsonderzoek.

Eurofins Food Testing Netherlands biedt een uitgebreid pakket aan analyse technieken om onze klanten te ondersteunen bij de toenemende strenge kwaliteits- en voedselveiligheidsstandaarden.

Onze laboratoria in Graauw, Heerenveen, Rotterdam en Wijhe worden ondersteund door een wereldwijd netwerk van Eurofins laboratoria en Competence Centres. Gezamenlijk hebben we het grootste marktaandeel aan accurate testen waarmee we onze klanten assisteren in vraagstukken op het gebied van voedselveiligheid, authenticiteit, herkomst, samenstelling en zuiverheid.

De locaties in Heerenveen en Wijhe zijn gespecialiseerd in microbiologische en chemische analyses. Snelle en betrouwbare contaminanten, mycotoxines en chemische testen worden uitgevoerd op onze locatie in Rotterdam. Hier ligt de focus binnen onze dienstverlening op korte doorlooptijden voor klanten welke hun goederen transporteren via de haven van Rotterdam. Op onze locatie in Graauw hebben we o.a. meer dan tien jaar ervaring met dioxine, dioxine gelijkende pcb's, pcb's en pesticide analyses.

Eurofins biedt u tevens de mogelijkheid om uw drink- en proces water te bemonsteren. Onze collega's van c-mark bieden gekwalificeerde monsternemers en geven u graag professioneel advies op het gebied van waterveiligheid en waterkwaliteit.

Eurofins Food Safety Solutions

Eurofins Food Safety Solutions bestaat uit een uniek team met een uitgebreid netwerk van goed gekwalificeerde en hoog opgeleide professionals. Deze experts zetten zich graag in om te helpen met het nemen van de juiste beslissingen om de voedselveiligheid binnen uw bedrijf te borgen. Zij kunnen u ondersteunen in kwaliteitszorg, consultancy ( BRC/IFS), opleiding en training, contract onderzoek, audits en inspecties op maat, labelchecks en trouble shouting.

Heeft u meer ondersteuning nodig om uw productieproces aan alle wettelijke eisen te laten voldoen of heeft u specifieke vragen, dan kunt u terecht bij onze specialisten van Eurofins Food Safety Solutions.

Diensten van Eurofins Food Safety Solutions:

  • Advies (label checks, contract research)
  • Inspecties en Zekerheid in Veilig Voedsel NVWA
  • Audits
  • Consultancy (BRC/IFS)
  • Detachering
  • Opleiding en trainingen
  • Monstername

Opleiding en trainingen

Het kennisniveau van uw medewerkers is belangrijk voor het waarborgen van de kwaliteit en voedselveiligheid van uw producten. Eurofins Food Safety Solutions kan u helpen dat naar een hoger niveau te tillen door professionele, praktijkgerichte trainingen en cursussen. Diverse opleidingen worden aangeboden op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid, kwaliteitszorg, HACCP, certificering, microbiologie, laboratoriumanalyses, monstername, Listeriabeheersing, etikettering, allergenen en inspectie. Ze kunnen voor uw organisatie op maat worden aangepast en desgewenst in uw eigen organisatie worden gegeven. We kunnen er ook andere, bijvoorbeeld voor uw organisatie specifieke onderwerpen in opnemen. Onze trainingen zijn interactief en voorzien van duidelijke cursusdocumentatie.

Opleiding

Eurofins Carbohydrate Competence Centre

Het Eurofins Carbohydrate Competence Centre is een internationaal erkend laboratorium op zijn gebied en staat tot uw dienst om uw producten aan de hoge kwaliteitseisen te helpen laten voldoen. Het uitgebreide assortiment aan analyses op koolhydraten en voedingsvezels leveren snelle en nauwkeurige resultaten voor de levensmiddelenindustrie, onder andere voor: diervoeders, ingrediënten en supplementen. Naast zeer nauwkeurige analyses kan Eurofins Carbohydrate Competence Centre u helpen bij het begrijpen van de rol van koolhydraten in uw producten en hoe ze moeten worden verwerkt bij de productie van uw producten. Deze specialisten helpen u graag bij het opzetten van en implementeren van nieuwe methoden van (gestandaardiseerde) analyses voor nieuwe producten. Eurofins Carbohydrate Competence Centre biedt daarnaast opleidingen, cursussen en (wetenschappelijke) ondersteuning op koolhydratenchemie, analyse van koolhydraten, voedingsvezels en andere aanverwante onderwerpen.

laboratorium

Satelietlaboratoria

Eurofins Food Testing Netherlands heeft een vijftal satellietlaboratoria in Nederland. De laboratoria zijn gevestigd in Zaandam, Boxtel, Groenlo en een tweetal laboratoria in Helmond. De satellietlaboratoria op de locatie Groenlo, Boxtel en Helmond testen op Trichinella. De trichine-analyse wordt uitgevoerd in het kader van de voedselveiligheid en in opdracht van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). Doordat de laboratoria op deze locatie zijn gehuisvest kunnen de monsters direct worden geanalyseerd en is de transporttijd gering. De satellietlaboratoria op de locaties Zaandam en Helmond testen op diverse soorten microbiologische parameters en verzorgen alle monsternames voor de analyses. Daarnaast verzorgen beide locaties ook kwaliteitszorgtaken waaronder trendanalyses, de monstername-planning, projecten en advies.

Onze relatiemanagers

Eurofins heeft klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Per segment staat er een salesteam voor u paraat bestaande uit een senior Accountmanager, junior Accountmanager en een Analytical Service Manager.

Deze contactpersonen zijn altijd bereikbaar. Onze kernwaarden zijn loyaal, betrouwbaar en integer en zo willen we met onze relaties omgaan.