Welkom in onze validatie wereld

Ellab is toonaangevend in de branche voor thermische validaties en in het ruime aanbod kwalificatie- en kalibratiemogelijkheden. We bieden apparatuur en validatie diensten voor verschillende toepassingen, waaronder TrackSense® Pro, draadloze dataloggers met meerdere parameteropties, in vergelijking met ons meer traditionele E-Val™ Pro thermokoppel systeem. Voor tijdelijke oplossingen biedt onze verhuurservice de uitkomst. Onze intuïtieve en toonaangevende validatiesoftware, ValSuite, verzamelt en presenteert gegevens van alle meetinstrumenten van Ellab. De software biedt tal van rapportage opties en is FDA 21 CFR, Part 11 compatibel.

Klantgericht

Ellab ontwikkelt unieke en innovatieve oplossingen op basis van dialoog en nauwe interactie met onze klanten. Onze ambitie is om onze klanten te helpen bij het oplossen van hun uitdagingen en het verhogen van hun productiviteit door betrouwbare en efficiënte oplossingen te bieden die worden ondersteund door een bekwaam serviceteam met korte responsetijd.

TrackSense® Pro dataloggers

De TrackSense® Pro-dataloggers met uitwisselbare sensoren zijn duurzaam en nauwkeurig en kunnen worden gebruikt voor het meten van temperatuur, druk, vochtigheid, geleidbaarheid, CO2 en vacuüm. Met het uitwisselbare sensorsysteem bent u flexibel in uw keuze tussen meetparameters en diverse sensoropties beschikbaar in verschillende materialen, vormen en grootten.

Dit wordt eenvoudig gedaan door de sensorkop los te draaien en een andere sensor aan te brengen op het bovenste deel van de datalogger. Als een extra functie kan een real-time datacommunicatie-optie in de vorm van een SKY-module worden geplaatst tussen de sensor en de logger, waardoor live gegevens rechtstreeks naar een pc kunnen worden verzonden. Deze functies maken de TrackSense® Pro dataloggers de meest veelzijdige keuze, omdat ze, mede door hun meetbereik van -196 tot +400 °C inzetbaar zijn in vrijwel alle toepassingen.

> Meer informatie

TrackSense® Micro en Mini loggers

Voor toepassingen met beperkte ruimte of voor warmte-penetratiestudies zijn de TrackSense® Pro Micro & Mini dataloggers de optimale keuze. Vanwege hun kleine formaat kunnen beide dataloggerversies in zakjes, blikjes en andere verpakkingen worden geplaatst, met slechts een marginale invloed op de meetresultaten vanwege hun kleine volume.

> Meer informatie

TrackSense® Frigo en TrackSense® Compact: eenvoudige dataloggers met niet-verwisselbare sensoren

De temperatuur- en drukloggers uit de Compact- en Frigo-serie hebben geïntegreerde sensoren en zijn ontwikkeld om te voldoen aan de basisbehoeften tijdens toepassingen waar "weinig eisen" en "eenvoud" centraal staan.

> Meer informatie

E-Val™ Pro - Thermokoppel Systeem

Het E-Val™ Pro systeem met thermokoppelvoelers is enorm gemakkelijk te hanteren binnen gecontroleerde omgevingen door zijn compacte formaat en het lichte gewicht. Het thermokoppelsysteem voldoet aan de FDA-voorschriften en de GAMP-richtlijnen. Het systeem is ontworpen als de ideale oplossing voor elk thermisch validatieproces, heeft een ingebouwde 8-uurs batterij en kan worden gebruikt als een stand-alone eenheid of via LAN / USB met een pc worden verbonden. De E-Val™ Pro kan naast alle thermokoppeltypes ook analoge en digitale signalen verwerken.

> Meer informatie

Toewijding aan prestaties en kwaliteit

Ellab heeft de toewijding en een lange traditie om in onze sector de hoogst mogelijke prestaties en kwaliteit te leveren. Onze flexibele en gebruiksvriendelijke validatie- en monitoringoplossingen voor thermische validaties worden door duizenden klanten wereldwijd gewaardeerd en gebruikt in de life sciences sector en de voedingsmiddelenindustrie.

Temperatuur Distributie Test

Het doel van deze test is om in de proces apparatuur het gebied te vinden met de minimum (koudste) temperatuur tijdens een normale cyclus. Voedingsmiddelen die in dit gebied worden geplaatst zullen als laatste de gewenste temperatuur bereiken. Door plaatsing van voldoende meetsensoren, bijv. TrackSense® dataloggers of E-Val Pro™ thermokoppelvoelers, kunnen de temperaturen in de verschillende gebieden van de apparatuur worden gemeten tijdens de cyclus. Het gebied met de laagste temperatuurmetingen kan daarmee worden bepaald en gedefinieerd als de "cold spot" voor toekomstige testdoeleinden.

Hitte penetratie test

Het doel van een warmte penetratie studie is het vaststellen wat het opwarm- en afkoelgedrag van een product- of verpakkingscombinatie in een specifiek (autoclaaf) systeem is. Deze informatie is nodig voor het opzetten van veilige thermische processen en het evalueren van procesafwijkingen, het vinden van de “cold spot” in een verpakking en om ervoor te zorgen dat alle producten een minimale thermische behandeling ondergaan om daarmee een veilig product te leveren. Een Temperatuur Distributie test dient vóór de aanvang van de Hitte Penetratie test worden afgerond.

Het doel van het uitvoeren van deze studies is om de ongunstigste temperatuur in een commerciële productie te achterhalen, en invloeden door het product, de verpakking en/of het proces te identificeren. Met behulp van ons brede assortiment accessoires kunt u altijd de juiste meetpositie in de verpakking realiseren. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat een meetfout van 1 °C in de temperatuurmetingen correspondeert met een onnauwkeurigheid van ca. 26 % in de F0-waarde bij 121,1 °C.