Banner Carenet Online

Introductie

CareNet Online QA Software is onderdeel van de Care for Food Group. Deze bestaat uit een team van ruim 50 kwaliteitsmanagers en levensmiddelentechnologen binnen verschillende business units. CareNet is een online alles-in-één applicatie die bestaat uit meerdere modules. Welke modules je wilt gebruiken bepaal je helemaal zelf.

CareNet is ontwikkeld voor en door kwaliteitsmanagers met meer dan 20 jaar ervaring in alle voedselbranches en zorgsectoren. CareNet is ontstaan door de vraag vanuit de markt naar slimmere en efficiëntere oplossingen voor de kwaliteitsafdeling. Wij bieden via verschillende modules slimme digitale QA oplossingen die wij bij jou op locatie verzorgen. Daarnaast begeleiden wij automatiseringstrajecten, migratietrajecten (voor o.a. handboeken, E-learning, specificatie en receptuurbeheer) en specifieke opdrachten op projectbasis om de kwaliteitsafdeling te optimaliseren. Wij bieden je geautomatiseerde QA-oplossingen voor het optimaliseren van het kwaliteitsbeheerssysteem.

Inspecties

Bij diverse kwaliteitsmanagementsystemen zijn grondige inspecties verplicht. Daarnaast voer je misschien regelmatig zelf inspecties uit. Met CareNet Inspecties kunnen digitale inspecties eenvoudig en efficiënt worden gepland, gevolgd en uitgevoerd met behulp van een tablet. Wi-Fi of 3G is hierbij niet noodzakelijk. Rapportage is direct na afloop van de inspectie mogelijk en kan worden geprint in jouw huisstijl. Actiepunten die na de inspectie naar voren komen, kunnen gemakkelijk worden doorgezet naar de juiste medewerker. CareNet Inspecties is actueel en standaardiseert jouw inspecties.

Lees meer over CareNet Inspecties

E-learning

CareNet is een ervaren speler in de levensmiddelenindustrie. Hierdoor zijn we in staat op maat gemaakte cursussen aan te bieden die betrekking hebben op food, maar ook op bijvoorbeeld zorg en duurzaamheid. Deze cursussen presenteren we in een E-learning omgeving, die jouw medewerkers op ieder gewenst tijdstip kunnen benaderen. Bedrijfsprocessen hoeven er niet voor onderbroken te worden en cursussen kunnen gevolgd worden in een eigen tempo. Naast cursussen ontwikkeld door CareNet, kun je ook zelf cursussen ontwerpen, geheel in jouw eigen huisstijl en met een eigen certificaat. Via ons E-learning platform kun je jouw complete opleidingsplan en competentiematrix per afdeling en per medewerker inzien en beheren.

Lees meer over E-learning

Handboek

Goede handboeken zijn essentieel binnen een organisatie. CareNet biedt de mogelijkheid handboeken eenvoudig op te stellen, aan te passen en vorm te geven, zodat de juiste informatie altijd binnen handbereik is. Het handboek is ook uitermate geschikt voor organisaties met meerdere vestigingen en/of plants. Hierdoor zijn verschillende handboeken niet meer nodig, maar kun je overal dezelfde meest recente versie gebruiken met daarbij afzonderlijke procedures per locatie. Dankzij CareNet handboek beschik je te allen tijden over een actueel digitaal handboek geheel in jouw eigen huisstijl. Aanpassingen worden snel doorgevoerd en staan, na verificatie, direct online.

Meer lezen over CareNet handboek

Specificaties

Aanpassingen in recepturen kunnen leiden tot veel extra werk. Met behulp van onze makkelijke online applicatie beheer je alle recepten en houdt je jouw productspecificaties bij. In de CareNet online applicatie kunnen grondstofspecificaties worden ingevoerd. Van hieruit stel je alle recepten, halffabricaten en eindproducten samen. Productspecificaties kunnen op deze manier geheel volgens jouw eigen huisstijl geautomatiseerd worden opgesteld. Informatie over voedingswaarden en allergenen is overal en altijd beschikbaar. Daarnaast is CareNet koppelbaar met andere systemen, zoals PS in Foodservice, GS1DAS en Espera.

Meer lezen over specificaties

Registraties

Het invullen van registraties en de archivering van registraties kost de nodige tijd. Met de module Registraties van CareNet is het mogelijk om registraties volledig te automatiseren. Op deze wijze heb je direct online inzicht in het verloop van processen binnen jouw organisatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ingevoerde registraties te verifiëren en afwijkingen op te volgen. Op deze wijze kan op een efficiënte wijze aan de eisen van diverse certificeringsnormen worden voldaan. De module maakt het mogelijk alle soorten registraties te digitaliseren, variërend van CCP registraties en andere operationele parameters tot de registratie van bezoekers van jouw bedrijf.

Meer lezen over registraties

Leveranciersbeheersing

Het in kaart brengen van de voedselveiligheidsrisico's van inkoopprocessen is een belangrijk onderdeel van een voedselveiligheidssysteem. Met de module Leveranciersbeheersing van CareNet maak je deze inkoopprocessen inzichtelijk en beheers je de risico's, zodat je voldoet aan de GFSI normen zoals BRC 7, IFS en FSSC 22000. Dit kunnen bijvoorbeeld risico's zijn op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit, maar ook risico's die betrekking hebben op duurzaamheid en milieu.

Meer lezen over leveranciers

Efficiëntie door digitalisering

De toepassing van automatisering en digitalisering loopt in de voedingsmiddelenindustrie achter bij andere branches. Rick Veldkamp belicht de voordelen van digitalisering op het gebied van kwaliteitsmanagement in een interview in de VMT Trendsbijlage 2017.

Lees het complete artikel met Rick Veldkamp.