Bureau voor Kwaliteitszorg

Bureau voor Kwaliteitszorg

Bureau voor Kwaliteitszorg (BK) is onderdeel van de Care for Food Group en draagt als onafhankelijke organisatie zorg voor kwaliteit en voedselveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie en bij zorginstellingen.

Elke dag werken meer dan 50 van onze levensmiddelentechnologen aan veelzijdige en uitdagende projecten. Wij willen toegevoegde waarde creëren voor de klant door altijd de beste zorg te bieden op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen.

Audits

Onze auditoren en inspecteurs verrichten dagelijks inspecties en audits bij levensmiddelenbedrijven in zowel binnen- als buitenland. Zij zijn gedreven in hun vak en beschikken over ruime ervaring, kennis en kunde en weten exact hoe zij een inspectie, interne, supplier- of certificeringsaudit moeten aanpakken. Dit beperkt uw risico's en verkleint de risico's op onregelmatigheden tijdens certificeringsaudits, klantbezoeken en NVWA audits.

Lees verder over: Audits

Certificering

Wanneer een bedrijf aan de specifieke eisen van de standaard voldoet kan het systeem veelal worden gecertificeerd of worden erkend door een Certificerende Instelling. Tijdens een audit wordt beoordeeld of een organisatie niet alleen in theorie (handboek) maar ook in de praktijk aan de normeisen voldoet.

Wilt u bijvoorbeeld het BRC, IFS of FSSC 22000 certificaat behalen? Bureau voor Kwaliteitszorg helpt u hierbij. Wij verzorgen samen met u de implementatie, certificering en handhaving van de door uw gewenste systemen. Daarbij gaat, naast het samenstellen van het handboek, de meeste aandacht uit naar het creëren van bewustwording en draagvlak bij de mensen die met het systeem werken. Hierbij wordt altijd gewerkt aan de structurele verbetering van uw organisatie en de bijbehorende processen. Wij zorgen er voor dat hetgeen wij samenstellen en implementeren, past bij uw bedrijf.

Lees verder over: Certificering

Flexibele inzet

Het inzetten van deskundige medewerkers op momenten dat dit nodig is, is een kostenbesparende oplossing waarbij de kwaliteit omhoog gaat. Heeft u behoefte aan tijdelijke ondersteuning? Dan bieden de interim oplossingen van BK uitkomst. Wij kunnen elke medewerker met elk gewenst niveau en werkervaring bieden.

Ook indien er behoefte is aan tijdelijke ondersteuning als gevolg van capaciteitsuitbreiding, langdurige ziekte, zwangerschap of een nog niet ingevulde vacature kunnen wij u tijdelijk ondersteunen met een interim specialist.

Lees verder over: Flexibele inzet

Consultancy

Het projectmatig implementeren, verbeteren, structureren en handhaven van bedrijfsprocessen staat centraal bij Bureau voor Kwaliteitszorg (BK). Samen met de opdrachtgever bepalen wij de doelstellingen en brengen die op basis van een vooropgesteld plan ten uitvoer. Hierdoor weet u altijd waar u aan toe bent. Doordat specialisten voor u aan het werk zijn worden projecten altijd succesvol doorlopen. De implementatie en handhaving van voedselveiligheidssysteem als BRC, IFS, FSSC 22000 of HACCP is voor ons dagdagelijkse business. Wij zorgen er stap voor stap voor dat uw bedrijf aan de normeisen voldoet en het systeem kan worden gecertificeerd door een Certificerende Instelling.

Lees verder over: Consultancy

Uitbesteding QA

Het uitbesteden van diensten is een strategische maar vaak lastige keuze; is de kwaliteit gewaarborgd, wat kost het en wat levert het me op? Indien u ervoor kiest om uw kwaliteitsafdeling uit te besteden aan Bureau voor Kwaliteitszorg (BK) wordt niet alleen de continuïteit, maar ook de kennis en kunde gewaarborgd. U kunt er ook voor kiezen om uw kwaliteitssysteem uit te besteden door deze te automatiseren.

Lees verder over: Uitbesteding QA

Duurzaamheid

Wij stellen met u het beleid en de doelstellingen op het gebied van MVO samen en zorgen voor de realisatie. Met een doordacht en bewezen plan volgen wij stap voor stap de MVO-route die bij u past. Naast duurzame producten en keurmerken zijn wij ook geheel thuis in managementsystemen voor duurzaamheid. Wilt u meer informatie over een keurmerk is of hoe u een keurmerk kunt behalen? Wij hebben hier ruime ervaring in en adviseren u graag.

Lees verder over: Duurzaamheid

Etikettering

Etiketteren.nl heeft specialisten in huis die antwoord hebben op al uw vragen op het gebied van etikettering, specificatiebeheer en wet- en regelgeving. De afgelopen jaren hebben wij al veel bedrijven kunnen helpen met alle mogelijke vragen op het gebied van etiketteren in de levensmiddelenindustrie. Ook voor vragen omtrent export / wetgeving bent u aan het juiste adres.

Lees verder over: Etikettering

Trainingen

BK Opleidingen & Trainingen biedt als gerenommeerd trainingspartner een compleet opleidingsplan op maat aan voor uw medewerkers. Of u nu de kennis bij vaste medewerkers up-to-date wilt houden of nieuwe medewerkers wilt opleiden, u kunt bij ons terecht voor zowel losse trainingen maar ook voor een compleet opleidingsplan voor het gehele bedrijf. De trainingen van BK zijn cedeo-erkend. BK Opleidingen & Trainingen biedt onder andere trainingen aan over:

  • Voedselveiligheid, kwaliteitszorg, zoals BRC, IFS en HACCP
  • Etikettering.
  • Crisismanagement.
  • Microbiologie
  • Communicatie

Bureau voor Kwaliteitszorg werkt samen met SVO vakopleiding food. Al onze trainingen voldoen aan de criteria die gesteld worden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Ook voldoen ze aan alle eisen van de BRC, IFS, FSSC 22000 of HACCP. Bekijk onze gehele trainingsagenda.

Lees verder over: Trainingen