nieuws

Nestlé Nederland presenteert Fabrice Favero als nieuwe ceo

Mensen & Loopbaan

Nestlé Nederland presenteert Fabrice Favero als nieuwe ceo

Fabrice Favero neemt per 1 januari 2019 het stokje als bestuursvoorzitter Nestlé Nederland over van Marc-Aurel Boersch. Hij wordt per die datum ceo van Nestlé Duitsland.

Momenteel is Favero ceo van Nestlé Oostenrijk en daarvoor was hij landenmanager van het concern in Noorwegen. Eerder was hij marketingmanager bij Nespresso, hij leidde de ijsdivisie op Nestlé’s Zwitserse hoofdkantoor, vervulde de rol als directeur van de ijsdivisie in de regio Noordoost-Afrika en was hij Global Business Executive Officer bij Nestlé Super Premium/Mövenpick.

Diversiteit

Nestlé’s huidige baas in Nederland Marc-Aurel Boersch begon zijn functie in 2013. Hij bestempelde diversiteit als één van de speerpunten na zijn komst naar het hoofdkantoor in Amstelveen. Dit resulteert in een percentage van 60% vrouwen in zijn directieteam en 60% andere nationaliteiten dan de Nederlandse.

Alliance for YOUth

In drie van de vijf jaar dat hij in Nederland werkt ontving de Duitser de ‘Virtuous Circle Award’, een interne Nestlé- prijs voor het behalen van de in dat jaar gestelde doelen. Ook richtte hij Alliance for YOUth op in Nederland, een netwerk van elf multinationals die jongeren op de Nederlandse markt naar werk helpen.

Toen Boersch naar Nederland kwam in 2013 was het even wennen. “De Nederlandse directheid en nuchterheid vielen me als degelijke Duitser in het begin niet makkelijk. Inmiddels ben ik ervan gaan houden.” Nu vertrekt hij naar zijn vaderland om daar leiding te gaan geven aan Nestlé.

Reageer op dit artikel