nieuws

Jan Toft Nørgaard nieuwe chairman Arla Foods amba

Mensen & Loopbaan

Jan Toft Nørgaard nieuwe chairman Arla Foods amba

De raad van bestuur van Arla heeft Jan Toft Nørgaard aangesteld als opvolger van Åke Hantoft als chairman van Arla Foods.

Åke Hantoft vervulde de functie zeven jaar lang en zal aftreden op 2 juli. Tijdens de bestuursvergadering van Arla Foods gaf hij aan te stoppen binnen de melkveehouderij en zijn melkveebedrijf in Ösarp (Zweden) te verkopen.

Melkveehouder

Jan Toft Nørgaard geeft aan ernaar uit te kijken om nauw samen te werken met de directie en het management bij het voorzetten van de ontwikkeling van Arla Foods. Vanaf 2 juli zal hij zich gaan richten op de groei van de wereldwijde zuivelafdeling van Arla. Tegen die tijd is er ook een vice-voorzitter benoemd door de raad. Deze taak nam Jan Toft Nørgaard eerder op zich.

Nørgaard is 58 jaar oud en runt sinds 1982 een melkveebedrijf in Skærbæk. In 2000 werd hij lid van de raad van bestuur van Arla Foods, sinds 2011 is hij daar vice-voorzitter.

Reageer op dit artikel