nieuws

Luiten Vleeswaren en chef-kok Boerma lanceren merk Smaeck voor flexitariërs (video)

Ingrediënt & Product

Luiten Vleeswaren en chef-kok Boerma lanceren merk Smaeck voor flexitariërs (video)

Omdat steeds meer mensen kiezen om minder vlees te eten besloten chef-kok Jacob Jan Boerma en Luiten Vleeswaren het merk Smaeck te lanceren. Het richt zich op flexitariërs.

Het doel van Smaeck is om vegetarische producten te ontwikkelen die vergelijkbaar zijn met de vleesvariant. Om die reden bundelden Luiten Vleeswaren en sterrenchef Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen de krachten.

Afgelopen twee jaar ontwikkelden Boerma en productontwikkelaars van Luiten Vleeswaren acht producten van “hoge intrinsieke kwaliteit.” Een brede groep consumenten hielp hen bij de productontwikkeling.

Productontwikkeling

Het uitgangspunt van de productontwikkeling is “puur en bewust genieten van versproducten met een echt lekkere smaak”, aldus de initiatiefnemers van Smaeck.

‘Crème Americain’ en ‘Greens’ zijn twee producten die in verschillende varianten verkrijgbaar zijn bij Jumbo.

Melkvezel en groentebereiding

De basis van Crème Americain vormen Valess melkvezels. De smaak en bite lijken op die van de originele filet americain alleen dan gemaakt van melkvezels. Naast de standaardversie is er een variant met ‘martinosaus’, uitjes en stukjes augurk. Ook ligt er een versie met kaasvlokken en geroosterde pijnboompitten in de schappen.

De Greens zijn groentebereidingen gecombineerd met witte bonen. Deze zorgen voor een zachte structuur en de nodige vezels.

Reageer op dit artikel