nieuws

FrieslandCampina eerste associate member Medical Nutrition International

Ingrediënt & Product

FrieslandCampina eerste associate member Medical Nutrition International

Medical Nutrition International Industry (MNI) selecteert FrielandCampina Ingredients als eerste associate member. MNI ziet het Nederlandse zuivelconcern als een belangrijke speler in de keten van medische voedingsproducten.

MNI vertegenwoordigt vanuit Brussel de medische voedingsindustrie op internationaal niveau. Een van de doelstellingen is het bieden van betere zorg via betere voeding voor alle leeftijden en zorggroepen. Dit wil zij onder andere bereiken door partnerschappen aan te gaan met relevante organisaties die bijdragen aan goede voedingszorg.

Medische voedingsindustrie

Tim Meyerhoff, voorzitter van MNI: “MNI heeft zich opengesteld voor bedrijven in de medische voedingsindustrie die een associate membership aan willen gaan, inclusief producenten van ingrediënten en leveranciers van medische apparaten. Dit sluit aan bij onze strategie voor partnerschappen. Samen met FrieslandCampina willen wij betere zorg via voeding bevorderen.”

Voedingsbehoefte patiënten

“FrieslandCampina is al bijna veertig jaar actief in de medische voedingsindustrie. Sinds 2017 hebben we een speciale afdeling (FrieslandCampina Ingredients Medical Nutrition) die zich focust op dit onderwerp,” vertelt directeur Herman Ermens van FrieslandCampina Ingredients. “Zij produceren en ontwikkelen ingrediënten en concepten voor de medische voeding vanuit business-2-business perspectief.”

“Door associate member te worden kunnen wij werken aan ons doel om meer te weten te komen over de medische voedingsbehoeften van patiënten. Zowel door de onderzoeken die de associatie uitvoert als door de kennis van andere verbonden partijen over ontwikkelingen in de markt. Zo weten we bijvoorbeeld dat Nederland voorop loopt om voeding en beweging een grotere rol te laten spelen rondom een ziekenhuisopname, met als doel het herstel te bespoedigen. Daarnaast stelt het worden van associate member ons in staat om anderen te helpen door onze kennis te delen. De partijen die bij de associatie zijn aangesloten zijn internationale partijen, ieder heeft zijn eigen lokale inzichten die we met elkaar uitwisselen. Op die manier hopen we de belangen van patiënten, professionals in de gezondheidszorg en zorgaanbieders beter te dienen.” 

Reageer op dit artikel