nieuws

Suiker reduceren in dranken en sauzen

Ingrediënt & Product

Suiker reduceren in dranken en sauzen

Suikerreductie met behoud van smaak is al jaren een belangrijk thema in de foodindustrie. Afgelopen week introduceerden zowel Grolsch als Albert Heijn producten met minder suiker.

Grolsch stapt voor al haar Radlers over een variant met 35% minder suiker. Ard Bossema, Marketing Directeur Grolsch: “Afgelopen jaar hebben we de eerste lage suiker varianten 0.0% Radler geïntroduceerd. De reacties waren erg positief. Voor ons reden om samen met onze brouwmeesters het hele Radler-assortiment onder de loep te nemen. Alle Grolsch 0.0% Radlers bevatten vanaf dit voorjaar 35% minder suiker dan het gemiddelde suikergehalte van andere 0.0% Radlers in Nederland.”

Snacksauzen

Albert Heijn gaat verder met de snacksauzen. Het bedrijf introduceert vijf suikervrije snacksauzen onder het eigen huismerk waaronder een suikervrije mayonaise. Naast de suikervrije snacksausvarianten introduceert Albert Heijn ook een ketchup zonder toegevoegde suikers. Later dit jaar wordt de suikervrije snacksauzenlijn verder uitgebreid.

Suikerreductie op het Food Future Event

Op het Food Future Event op 5 april aanstaande is suikerreductie ook een van de thema’s die aan bod komt. Kraft Heinz zal vertellen hoe zij suikerreductie aanpakken. Radicale transparantie is het centrale thema van het programma. Reserveer deze datum in uw agenda en schijf u snel hiervoor in.

Foto's

Reageer op dit artikel