nieuws

Nationale Week Zonder Vlees wordt jaarlijks terugkerende campagne

Ingrediënt & Product

Nationale Week Zonder Vlees wordt jaarlijks terugkerende campagne

Met 32.000 ingeschreven deelnemers eindigde de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Vegablogger Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de campagne: “Dit is een veelbelovende start, vanaf hier kunnen we alleen maar verder groeien.”

De boodschap van de campagne bereikte veel Nederlanders. “Het is ontzettend goed opgepakt door de media. Iedereen heeft erover gehoord.” Ook de vleesindustrie reageerde en zei dat Boerdam goochelde met cijfers en feiten. “Als de vleesindustrie zich gaat verdedigen, dan weet je dat je het goed doet”, reageert Boerdam op die berichtgeving. “Op de website hebben we onze bronnen duidelijk weergegeven. We hebben hoe dan ook een groot verschil gemaakt en veel mensen weten dat nu.”

Meer vegaproducten verkocht

De deelnemende vleesvervangerproducenten zagen hun verkoopcijfers toenemen. Gert Jan Gombert, commercieel manager van Vivera spreekt van 500.000 verpakkingen meer dan tijdens een normale week. Ook Bram Nederlof, country manager NL van Garden Gourmet, laat weten dat er veel meer vegetarische producten verkocht zijn dan tijdens een reguliere promotie. Albert Heijn beaamt dit en laat weten dat ze veel positieve reacties van klanten hebben ontvangen.

Meer vegaproducten verkocht

De Nationale Week Zonder Vlees wordt een jaarlijks terugkerende campagne. Boerdam: “In maart 2019 zetten we deze koers voort. Ik hoop dat net als gemeente Amsterdam dit jaar, in 2019 vele andere gemeenten zich zullen aansluiten bij ons initiatief. Daarnaast spreek ik graag de wens uit dat de rijksoverheid zich volgend jaar committeert aan het uitdragen van onze boodschap. Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als onze ministers het goede voorbeeld geven en kiezen voor een week zonder vlees.”

Plantaardige eiwitten op het Food Future Event

Tijdens het Food Future Event op 5 april in Den Bosch komt het onderwerp Plantaardige eiwitten ook aan bod. De ontwikkeling van een vegetarische biefstuk en de productie van plantaardige kazen zijn twee onderwerpen die de revue zullen passeren. Bekijk het programma en schrijf u snel in.

Reageer op dit artikel