nieuws

Lactalis neemt voorzorgsmaatregelen: opnieuw grootschalige recall

Ingrediënt & Product

Lactalis neemt voorzorgsmaatregelen: opnieuw grootschalige recall

Lactalis haalt ruim twaalf miljoen babymelkproducten uit de handel. De terugroepactie vindt wereldwijd plaats in 83 landen, waaronder Nederland. De Franse zuivelreus neemt hiermee opnieuw preventief voorzorgsmaatregelen.

Alle producten die in de fabriek in Craon (Mayenne) zijn geproduceerd, worden teruggehaald. Dit gebeurt ongeacht de productiedatum, meldt de Britse krant The Guardian.

Franse supermarkten

Afgelopen week werd bekend dat producten die eerder in december zijn teruggeroepen, toch nog in de schappen van de Franse supermarkten van Carrefour, Auchan en Leclerc lagen. De Franse minister van Economische Zaken bevestigt dat het gaat om 91 verkooppunten en 30 supermarkten, meldt voedselwaakhond Foodwatch.

Het besluit om de twaalf miljoen verpakkingen uit de handel te halen volgt op overleg tussen de Franse regering en de bedrijfsleiding van Lactalis afgelopen vrijdag.

Situatie in Nederland

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zijn er geen aanwijzingen voor verdachte Lactalis-producten in Nederland, zo laat het AD weten. In Nederland haalde Kruidvat melkpoeder van eigen merk uit de schappen omdat deze grondstoffen bevatten die uit de Craonfabriek afkomstig waren.

Grootschalige salmonellabesmetting

De salmonellabesmetting bij de fabriek van Lactalis kwam begin december aan het licht. Tientallen baby’s die de babymelk hadden gedronken liepen een salmonellavergiftiging op. Lactalis reageerde daarop door partijen melkpoeder terug te roepen.

De oorzaak van de salmonellabesmetting lag volgens het bedrijf in één van de droogtorens van de fabriek in het Franse Craon. 

Reageer op dit artikel