nieuws

Horecava 2018 van start: wat valt er te zien? (video)

Ingrediënt & Product

Horecava 2018 van start: wat valt er te zien? (video)

De 62e editie van de Horecava is begonnen. Tijdens de horecavakbeurs worden nieuwe producten, trends en innovaties getoond. 3D foodprinting, contactloos handenwassen, Delivery Drone en een wormenhotel behoren tot de bezienswaardigheden.

In het Innovation & TrendLAB zijn innovaties te vinden rondom de vier toekomsttrends: technologie, circulariteit, identiteit en third places.

Productintroducering

De Amsterdamse burgerbar Ter Marsch & Co introduceren -naar eigen zeggen- de allereerste wietburger. Deze is vanaf dinsdag 9 januari te proeven bij de burgerbar.

 

Aviko komt de beurs op met ‘het perfecte frietje’: de SuperCrunch Fresh blijft tot 60 minuten knapperig. Dit moet de weg vrij maken voor friet als geschikte bezorgmaaltijd. Op de beurs zal er ook een demo te zien zijn van maaltijdbezorging door middel van een drone, ‘de pizzakoerier van de toekomst’.

 

Bakx Foods liet laatst weten dat zij hun nieuwe Europese merknaam en nieuwe assortiment zullen presenteren op de horecabeurs.

Wormenhotel

Op het gebied van duurzaamheid valt op de beurs ook wat te zien. De Urban Composter, ook wel wormenhotel genoemd, is een vermicomposteer-meubel ontwikkeld door Le Compostier. met de Urban Composter kan lokaal en op eigen locatie GFT-afval worden omgezet in wormencompost.

 

Ook is er een volautomatisch, contactloos handenwas-systeem op de beurs te zien. Twasho presenteert het contactloze systeem dat wast, afspoelt, droogt, desinfecteert en verzorgt in 45 seconden.

Video

 

De Horecava 2018 vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI

Amsterdam.

Reageer op dit artikel