nieuws

Fair Trade Original naar Duitse REWE

Ingrediënt & Product

Fair Trade Original naar Duitse REWE

Fair Trade Original gaat zijn producten exporteren naar Duitsland. De Duitse supermarkt REWE Rahmati in Keulen zal als eerste 25 Aziatische producten opnemen in het assortiment.

René Bakker, directeur van Fair Trade Original is er van overtuigd dat de Fair Trade Original producten potentie hebben op de Duitse markt.

“We lieten op de eerste dag onze curry’s op de winkelvloer in Keulen proeven en de reacties bevestigden direct mijn optimisme. REWE Rahmati besloot ter plekke de proeverij uit te breiden. Intussen hebben we meer veelbelovende contacten in Duitsland”, vertelt Bakker.

Impactvergroting

Met de export naar Duitsland hoopt het bedrijf een versnelde groei te realiseren om zo de impact voor de lokale boeren en verwerkers te vergroten. De ingrediënten voor de producten worden in Thailand en Sri Lanka verbouwd en lokaal bereid en verpakt.

Biologische productie

Naast fairtrade werkt het bedrijf aan biologische productie in de keten.

“Dit is soms een lang proces, maar door de intensieve samenwerking en het wederzijds commitment maken we vorderingen. In Duitsland is de vraag naar biologische producten groot, dus dit draagt direct bij aan onze groeidoelstelling.”

Reageer op dit artikel