nieuws

Duitse fabriek Cargill stapt over op tarwe

Ingrediënt & Product

Duitse fabriek Cargill stapt over op tarwe

Cargill plant een overstap van de verwerking van maïs naar tarwe in de Duitse fabriek in Krefeld. De productie van zetmeel en zoetstoffen uit tarwe moet meer verscheidenheid aanbrengen in het productportfolio van het Amerikaanse landbouw- en voedingsconcern.

Aan het portfolio van zetmeel en zoetstoffen worden plantaardig eiwit, industrieel zetmeel en biobrandstof uit tarwe toegevoegd.

Veranderde behoeften

Volgens Cargill draagt de transformatie van de fabriek bij aan veranderde consumentenbehoeften als het gaat om voeding, verpakkingen en duurzame brandstof.

“Cargill wil zich richten op de toenemende behoefte vanuit consumenten en de markt – zowel in Duitsland als in Europa – naar plantaardige eiwitten en industrieel zetmeel dat gebruikt wordt in verpakkingen”, vertelt Alain Dufait, directeur van Cargill’s Starches en Sweeteners in Europa.

“We verkennen momenteel de mogelijkheden om biobrandstof uit laagwaardige stromen te produceren en aan te bieden aan onze afnemers.”

Transformatie

Het landbouw- en voedingsconcern laat weten dat als de transformatie doorgaat, de productiefaciliteit in Krefeld volledig switcht naar tarweverwerking. Andere fabrieken van Cargill blijven wereldwijd wel grondstoffen leveren op basis van maïs.

De transformatie van de fabriek in Krefeld is naar verwachting in 2020 afgerond.

Reageer op dit artikel