nieuws

Ter Masch & Co introduceert de Cannabis Burger

Ingrediënt & Product

Ter Masch & Co introduceert de Cannabis Burger

Na de eerdere introductie van de Wiedewietsaus op basis van biologische cannabis, waar VMT ook over berichtte, lanceert de Rotterdamse burgerbar Ter Marsch & Co de Cannabis Burger.

De burger vormt een ode aan de Hollandse wietcultuur. Chefkok Olaf Oldenburg ontwikkelde de burger op een brioche wietbroodje van de hand van bakker Edwin Klaassen.

Limoenwietsaus

Ter Masch maakt de ‘limited edition’ burger met dry aged Angus Beef, Japans Wagyu vlees en langzaam gegaarde biokalfsnek. Verder bevat de burger de ingrediënten: kropsla, oude Remeker kaascrumnble, gedroogde tomaat, zoetzure tomaat, Cornichon relish, romige limoenwietsaus en gepofte boekweit.

Wietpoeder

In het brioch wietbroodje zit poeder van gedroogde wietbladeren zonder Tetrahydrocannabinol (THC), de werkzame stof in cannabis. “De gast wordt daarom niet high van de wiet, maar wel van de zintuigprikkelende smaak”, aldus Ter Marsch. Vanaf dinsdag 9 januari is de Cannabis Burger een week te proeven bij de vestigingen van Ter Marsch in Rotterdam en Amsterdam. De officiële lancering gebeurt op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam op maandag 8 januari.

Wiedewietsaus

Lees het verhaal dat VMT eerder publiceerde over de ontwikkeling van de Wiedewietsaus van Ter Marsch.

Reageer op dit artikel