nieuws

Alpro introduceert opschuimbare amandeldrank voor koffie

Ingrediënt & Product

Alpro introduceert opschuimbare amandeldrank voor koffie

Alpro breidt de ‘For Professionals’-lijn uit met Alpro Almond ‘For Professionals’. De opschuimbare amandeldrank is gemaakt voor barista’s. De Alpro Almond ‘For Professionals’ komt nu naast de bestaande variaties kokos en soja te staan.

Uit onderzoek van Allegra Research 2016 blijkt dat amandeldrank een veel gevraagde optie is in koffiebars. Variatie is de voornaamste reden, naast duurzaamheid en gezondheid.

“De juiste verhouding tussen smaak en mondgevoel was een uitdaging. Bij Alpro wordt zo min mogelijk toegevoegd en de melk moest ook geschikt zijn voor koude toepassingen,” aldus koffie expert Moniek Smit. De amandeldrank is te verwarmen tot 60 graden Celcius.

Barista

Volgens Merijn Gijsbers, Alpro ambassadeur en Dutch Barista Champion 2017, is de ‘For Professionals’-lijn echt anders dan reguliere plantaardige dranken. “Het opschuimen gaat makkelijk en de smaak is niet overheersend. Je blijft de koffie ook proeven.”

Opschuimen

Dat opschuimen was een grote uitdaging, vertelt Smit. “Voor een goed opschuimbare melk heb je de juiste eiwitten en genoeg vetten nodig. Ook maakt het uit of je gebrande of ongebrande noten gebruikt.”

Amandelen

Het was dus zoeken naar de juiste amandelen. Alpro maakt gebruik van licht geroosterde Europese amandelen voor de Alpro Almonddrank. Welk type dit is kan Alpro niet zeggen.

De Alpro Almond ‘For Professionals’ is verkrijgbaar bij horecagroothandels.

Video

Reageer op dit artikel