nieuws

Bedrijven lanceren eerste veganistische kaasschnitzel

Ingrediënt & Product

Bedrijven lanceren eerste veganistische kaasschnitzel

Viva Las Vega’s en GoodBite lanceren de eerste veganistische kaasschnitzel en makkelijk te bereiden tempeh voor de nieuwe veganist.

De producten werden ontwikkeld naar aanleiding van een enquête, gehouden onder de Nederlandse consumenten. Hieruit kwam het verlangen naar een veganistische kaasschnitzel sterk naar voren. Ook gaven consumenten aan het op smaak brengen van Tempeh lastig te vinden.

Romige volle smaak

De ‘Kaesschnitzel’ bestaat voor 47 procent uit veganistische kaasbereiding en heeft een gewicht van 75 gram per schnitzel. Volgens GoodBite heeft de ‘Kaesschnitzel’ een romige volle smaak en een krokant jasje.

Afscheid van kaas lastig

Viva Las Vega’s verwacht dat de vraag naar de ‘Kaeschnitzel’ niet alleen van veganisten zal komen. Volgens Veerle Vrindts, directrice Viva Las Vega’s, neemt de vraag naar plantaardige varianten op zuivel al jaren sterk toe.

Dierenwelzijn

Vrindts: “Veel mensen snakken naar kaas. Het is één van de moeilijkste producten om afscheid van te nemen,” legt zij uit. “Terwijl steeds meer mensen wel door hebben dat de impact van kaas op het milieu en het dierenwelzijn heel groot is, in sommige gevallen zelfs groter dan die van vlees.”

Makkelijke Tempeh

Een andere ontwikkeling zijn de ‘Tempehblokjes Ketjap’, die vooraf gemarineerd zijn met Ketjap. De kant-en-klare blokjes hoeven alleen opgewarmd te worden in de pan, zodat ze vervolgens toevoegt kunnen worden aan een gerecht.

“Tempeh is als vleesvervanger uiteraard al eeuwenoud, maar mensen die er onbekend mee zijn vinden het vaak moeilijk en tijdrovend om het product op smaak te krijgen. Dat is nu verleden tijd,” aldus Vrindts.

Deen supermarkt

De veganistische GoodBite ‘Kaesschnitzel’ en ‘Tempehblokjes Ketjap’ zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Deen.

Reageer op dit artikel