nieuws

Sourcy lanceert water met fruitsmaak

Ingrediënt & Product

Sourcy lanceert water met fruitsmaak

Sourcy brengt een water met een Fruitsmaakje op de markt speciaal voor kinderen. Het drankje bevat nul calorieën en is vrij van zuren. Innovatiemanager Crystal Lieuw On van Vrumona legt aan VMT uit waarom en hoe dit product ontwikkeld is.

Het water met een fruitsmaakje van Sourcy heeft de smaak van fruit, maar niet de nadelen van suiker en zuren die andere dranken wel hebben. Door middel van water met een fruitsmaakje wil Sourcy kinderen op een verantwoorde manier helpen voldoende te drinken en tandbederf door zuren tegen te gaan. Het product heeft drie smaakvarianten, banaan, aardbei en sinaasappel.

Wat maakt Sourcy’s water met een Fruitsmaakje anders dan andere fruitwaters?

“Het Water met een Fruitsmaakje van Sourcy bestaat alleen uit water dat afkomstig is uit de bron van Sourcy en natuurlijke fruitaroma’s. Het product bevat dus geen fruitsap en geen toegevoegde zoetstoffen of suikers. Er zijn al fruitwaters op de markt, maar bij deze producten zie je dat er vaak vruchtensap is toegevoegd of dat het product toch gezoet is. Sourcy onderscheidt zich door echt een water met de smaak van fruit op de markt te zetten, dat een beter alternatief biedt.”

Waarom was een apart drankje voor kinderen nodig?

“Het Voedingscentrum adviseert op dit moment om kinderen in de leeftijdscategorie van vier tot negen jaar één tot anderhalf liter vocht te laten drinken en het liefst water en thee. Kinderen vinden de smaak van water vaak saai en sommigen vinden het ook echt niet lekker. Wat we zagen is dat ouders vaak pakjes drinken mee geven aan de kinderen, die vaak gezoet zijn met suiker, zoetstoffen of toch fruitsappen bevatten. Deze drankjes zijn niet goed voor de tandjes, waardoor tandbederf bevorderd wordt. Water met een Fruitsmaakje van Sourcy bevordert tandbederf niet, want kinderen kunnen het drinken als water en het is ook pH-neutraal. Het product komt in pakjes zodat het makkelijk meegegeven kan worden.”

Wat waren de technische uitdagingen bij de ontwikkeling van het drankje?

“De grootste uitdaging was het neerzetten van een zo goed en gezond mogelijk product. Een andere uitdaging was ervoor zorgen dat het water een fruitsmaak bevatte van natuurlijke aroma’s. Het was dan ook erg belangrijk voor ons dat de bron van de aroma’s te achterhalen was. Verder was het een belangrijk om het product pH-neutraal te maken.”

Reageer op dit artikel