Waar legt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het komende jaar de accenten? Wat komt er op ons af op het gebied van preventie...
Mannen en vrouwen van 31 tot en met 50 jaar in het noorden van Nederland kregen in 2020/2021 ongeveer 13 procent minder zout binnen dan in 2006/2007....
Onlangs maakte Albert Heijn bekend dat ze al starten met het Nutri-Score-logo 6000 eigen merkproducten te zien op de elektronische schapkaartjes, in...
Het meeste voedselaanbod en de promoties in supermarkten en horecaketens vallen niet in de Schijf van Vijf en stimuleren geen gezonde voedselkeuzes....
Er gebeurt veel in levensmiddelenwetgeving. Wat gebeurde er tot nu toe in 2021 in de voedingsindustrie op het gebied van levensmiddelenwetgeving? VMT...
Bijna de helft van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord zijn in 2020 niet gehaald. Bij een aantal onderdelen krijgt corona de schuld. In dit...
Een ongelijke verdeling van suiker in een product kan een oplossing zijn voor de suikerreductie in de banketbakkerij. Uit onderzoek van de WUR blijkt...
Herformulering is een veelbesproken onderwerp in de voedingsindustrie. Waar sommigen pleiten voor zelfregulering, willen anderen juist strengere wet-...
Afgelopen week kondigde minister Blokhuis van het ministerie van VWS aan dat de invoering van de Nutri-Score wordt uitgesteld tot 2022. VMT deed een...
Wanneer kiezen consumenten voor gezonde voeding? Is het prijs of gemak? Volgens gedragsexpert Mats Postema van Changing Ways helpen alle factoren die...