Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat...
Cradle biedt bedrijven een softwareplatform waarmee ze sneller eiwitten kunnen ontwerpen, enzymen kunnen optimaliseren en fermentatieprocessen kunnen...
Cradle biedt bedrijven een softwareplatform waarmee ze sneller eiwitten kunnen ontwerpen, enzymen kunnen optimaliseren en fermentatieprocessen kunnen...
Natuurazijn producent Burg Group heeft een nieuwe productielocatie geopend in de Verenigde Staten. Het is voor de producent de eerste vestiging...
Voor de consument is miso een Japans soepje, voor de topchef een krachtige smaakmaker. Maar wat is de potentie van de umamibom voor de...
Het Finse Solar Foods heeft de start aangekondigd van een eerste commerciële fabriek voor de productie van het eiwit Solein®. Dit eiwit, afkomstig...
Arla Foods Ingredients lanceert een nieuw product in Latijns Amerika. Het yoghurtdrankje is ontwikkeld op basis van wei-reststromen. Veel bedrijven...
Het Nederlandse bedrijf The Protein Brewery kreeg een novel foods goedkeuring in Singapore voor het schimmeleiwit Fermotein. Dit betekent dat het...
Schouten Europe en Agrifirm doen dit jaar onderzoek naar de haalbaarheid van een lokale keten van tempeh producten op basis van Nederlandse veld- en...
De zoetstof Eversweet wordt geproduceerd door Avansya, een 50/50 jointventure tussen Cargill en dsm-firmenich.
Biotechbedrijf Novozymes en zuivelmultinational Arla Foods gaan samen eiwitten ontwikkelen via precisiefermentatie.
Ingrediëntenleverancier DSM en ASR Dutch Science Park Fund werken samen om de Biotech Campus Delft (BCD) verder te ontwikkelen tot hotspot in...
De recent opgerichte alliantie Food Fermentation Europe (FFE) heeft als doel om precisiefermentatie als duurzame technologie te promoten. Ze willen...
Het Amerikaanse bedrijf MycoTechnology kreeg van de Europese Commissie een novel foods goedkeuring voor FermentIQ MLL en PTP. Dit zijn mixen van...
Het bedrijf Those Vegan Cowboys zegt voor het eerst plantaardige kaas te hebben gemaakt die dezelfde kenmerken heeft als de dierlijke variant. Met...
Barry Callebaut zegt een tweede generatie chocolade te hebben gemaakt door het proces van cultiveren, fermenteren en roosteren te herontwerpen....
Melkverwerker Fonterra en ingrediëntenspecialist DSM richten een startup op waarin ze samen eiwitten ontwikkelen op basis van fermentatie.