Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben die hard gaan op CO₂, H₂ en O₂

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben...

Het Finse Solar Foods heeft de start aangekondigd van een eerste commerciële fabriek voor de productie van het eiwit Solein®. Dit eiwit, afkomstig...

Beeld: Arla Foods Ingredients

Van reststroom tot innovatie: Arla verwerkt wei tot gefermenteerd...

Arla Foods Ingredients lanceert een nieuw product in Latijns Amerika. Het yoghurtdrankje is ontwikkeld op basis van wei-reststromen. Veel bedrijven...

The Protein Brewery krijgt novelfoods-goedkeuring voor schimmeleiwit in Singapore

The Protein Brewery krijgt novelfoods-goedkeuring voor schimmeleiwit...

Het Nederlandse bedrijf The Protein Brewery kreeg een novel foods goedkeuring in Singapore voor het schimmeleiwit Fermotein. Dit betekent dat het...

Schouten Europe en Agrifirm willen samen Nederlandse peulvruchten verwerken

Schouten Europe en Agrifirm willen samen Nederlandse peulvruchten...

Schouten Europe en Agrifirm doen dit jaar onderzoek naar de haalbaarheid van een lokale keten van tempeh producten op basis van Nederlandse veld- en...

Steviazoetstof Eversweet goedgekeurd door EFSA

Steviazoetstof Eversweet goedgekeurd door EFSA

De zoetstof Eversweet wordt geproduceerd door Avansya, een 50/50 jointventure tussen Cargill en dsm-firmenich.

Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie

Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie

Biotechbedrijf Novozymes en zuivelmultinational Arla Foods gaan samen eiwitten ontwikkelen via precisiefermentatie.

Delft als fermentatiehotspot? DSM investeert in biotechcampus

Delft als fermentatiehotspot? DSM investeert in biotechcampus

Ingrediëntenleverancier DSM en ASR Dutch Science Park Fund werken samen om de Biotech Campus Delft (BCD) verder te ontwikkelen tot hotspot in...

Precisiefermentatie in Europa op de kaart zetten, dat is het doel van nieuwe alliantie

Precisiefermentatie in Europa op de kaart zetten, dat is het doel van...

De recent opgerichte alliantie Food Fermentation Europe (FFE) heeft als doel om precisiefermentatie als duurzame technologie te promoten. Ze willen...

MycoTechnology krijgt novel foods-goedkeuring voor gefermenteerd plantaardig eiwit

MycoTechnology krijgt novel foods-goedkeuring voor gefermenteerd...

Het Amerikaanse bedrijf MycoTechnology kreeg van de Europese Commissie een novel foods goedkeuring voor FermentIQ MLL en PTP. Dit zijn mixen van...

Foto: Those Vegan Cowboys, Facebook.

Those Vegan Cowboys: 'eerste 'echte' kaas gemaakt zonder dieren'

Het bedrijf Those Vegan Cowboys zegt voor het eerst plantaardige kaas te hebben gemaakt die dezelfde kenmerken heeft als de dierlijke variant. Met...

Barry Callebaut herontwerpt  chocoladeproces voor 'tweede generatie' chocolade

Barry Callebaut herontwerpt chocoladeproces voor 'tweede generatie'...

Barry Callebaut zegt een tweede generatie chocolade te hebben gemaakt door het proces van cultiveren, fermenteren en roosteren te herontwerpen....

Fonterra en DSM ontwikkelen eiwitten via fermentatie

Fonterra en DSM ontwikkelen eiwitten via fermentatie

Melkverwerker Fonterra en ingrediëntenspecialist DSM richten een startup op waarin ze samen eiwitten ontwikkelen op basis van fermentatie.