Wat zijn de gezondheidseffecten van zetmeelderivaten? Avebe en UMCG...
Avebe en UMCG ontvangen € 1,4 miljoen subsidie voor het project Fibers. Het bedrijf en de universiteit zoeken uit wat de gezondheidseffecten zijn van...
Avebe en UMCG ontvangen € 1,4 miljoen subsidie voor het project Fibers. Het bedrijf en de universiteit zoeken uit wat de gezondheidseffecten zijn van...
De investeringstak van ingrediëntenleverancier Ingredion gaat samenwerken met FoodTech startup Better Juice. Volgens het bedrijf zal dit een...
Inwoners van Nederland krijgen gemiddeld minder suiker en zout binnen en meer vezels. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Voedselconsumptiepeiling...
De Consumentenbond publiceerde recent een onderzoek naar de aanwezigheid van volkoren graanproducten in kant-en-klaarmaaltijden. De...
ProVeg Nederland vergeleek de voedingswaarde van vleesvervangers met die van het vleesproduct dat ze vervangen. Zijn ze echt minder gezond dan hun...
Vezels gewonnen uit reststromen hebben nuttige functies zoals waterbindend vermogen. Onderzoeker Yifeng Lu van Wageningen University onderzocht hoe...
Bron van vezels, een gewenste claim voor voedingsmiddelenbedrijven. Bovendien zorgen extra vezels voor extra punten in de Nutri-Score-berekening. De...
Startup Mayoneur vervangt het verdikkingsmiddel in haar plantaardige sauzen voor citrusvezel van weggegooide sinaasappelschillen. De startup gebruikt...
Multinational KraftHeinz en onderzoekers van het Wyss instituut hebben een geencapsuleerd enzymproduct gemaakt dat suiker in de darm kan omzetten tot...
Van koolzaadeiwit tot vezelrijke tarwe: dit zijn enkele van de innovaties die genomineerd zijn voor de innovatie-awards van de ingrediëntenbeurs Food...