Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces...
Voor de consument is miso een Japans soepje, voor de topchef een krachtige smaakmaker. Maar wat is de potentie van de umamibom voor de...
Voor de consument is miso een Japans soepje, voor de topchef een krachtige smaakmaker. Maar wat is de potentie van de umamibom voor de...
De smaak van vleesvervangers is vaak een bottleneck voor de acceptatie door de consument. Want wat zorgt voor de karakteristieke smaak van...
IFF ontwikkelt zich flink op het gebied van vleesvervangers. Samen met WUR en Unilever onderzoeken ze hoe smaakstoffen binden aan plantaardige...
Plantaardige producten vormen een industrie waar miljarden in omgaan en deze markt blijft groeien. Een drempel is de bijsmaak van plantaardige...
Plantaardige eiwitten geven vaak een ongewenste bijsmaak aan plantaardige vleesvervangers. Maskeren is de meest gebruikte aanpak, maar dit kan...
Nostalgie, maar ook avontuur. Clean label smaakmakers via fermentatie. VMT bezocht een aantal exposanten op de FiE en ontdekte een aantal smaaktrends.
Artificial Intelligence is er al sinds de jaren 50 maar de beschikbaarheid van real-time data zorgt voor een enorme groei. Ook de...
Gember als opkomende smaak in frisdrank en alcoholvrije dranken, koffie die niet naar koffie smaakt. Innovaties in dranken haken aan bij...
Ofi gebruikt AI om snel smaaktrends te spotten. "Het is een fantastische tool om snel zoveel mogelijk informatie wereldwijd te verzamelen," vertelt...
Yama brengt als umamispecialist al jaren hartige smaakoplossingen op de markt zoals verschillende sauzen. Umami-expert Martijn Muijsers ziet dat...