Scoren ultrabewerkte producten een lagere Nutri-Score? Onderzoek...
Een veelgehoord kritiekpunt op de Nutri-Score is dat het geen rekening houdt met de mate van bewerking. Maar is er een link tussen de Nutri-Score en...
Een veelgehoord kritiekpunt op de Nutri-Score is dat het geen rekening houdt met de mate van bewerking. Maar is er een link tussen de Nutri-Score en...
Binnen de voedingsindustrie vinden regelmatig bedrijfsovernames plaats. In dit artikel enkele opvallende bedrijfsovernames van dit jaar op een rij....
In 2023 maakten het Belgische FAVV en VMT in totaal melding van 324 recalls en veiligheidswaarschuwingen. Welke voedingsmiddelen werden uit de handel...
Voedselverspilling heeft zowel economische als ecologische gevolgen en er is steeds meer aandacht voor het voorkomen ervan. Producenten van...
Nieuwe trends en markteisen vragen om nieuwe oplossingen. Met de MicroPast-technologie kan worden voldaan aan de huidige eisen voor duurzame en...
De Belgische vegetariërsorganisatie EVA wordt ProVeg en gaat deel uitmaken van een internationaal netwerk van plantaardige organisaties. Hiermee...
Anthony Botelberge volgt op 29 november tijdens de Jaarvergadering Jan Vander Stichele op als Fevia-voorzitter. Hij zal ook de nieuwe...
Vergrijzing raakt verschillende voedingsproducenten, maar biedt ook kansen voor producenten van functionele voeding en kant-en-klaar maaltijden....
Fost Plus lanceerde een volledig vernieuwd aangiftesysteem onder de naam MyFost. Belgische bedrijven gebruiken de digitale tool voor het aangeven van...
Albert Heijn breidt het assortiment internationale gerechten uit. De supermarktketen ziet dat er steeds meer interesse is naar de internationale...