NZO reageert op discussie plantaardige benamingen: 'Creativiteit gaat...
Er is de laatste tijd veel ophef over benamingen voor plantaardige alternatieven voor zuivel. Verschillende producten kwamen in het nieuws vanwege...
Er is de laatste tijd veel ophef over benamingen voor plantaardige alternatieven voor zuivel. Verschillende producten kwamen in het nieuws vanwege...
Een coalitie van Cypriotische kaasmakers is het niet eens met de officiële omschrijving van halloumi van de EU en stapte daarom naar de rechter. Het...
Met alle aandacht voor vega- en veganvarianten, lijkt de innovatie van echte zuivelproducten zoals kaas soms onder te sneeuwen. Toch is bij de...
FrieslandCampina wil constant innoveren. Dit doet het bedrijf zowel in zuivel als in plantaardige producten. Hoe moeilijk is het om te blijven...
Het moet anders met de landbouw in Nederland. Circulaire economie is het toverwoord. Ondernemers op de Waddeneilanden Terschelling, Ameland en...
Tetra Pak en de Lund University School of Economics and Management (LUSEM) hebben onlangs een gezamenlijke studie afgerond die vier plausibele...
Uit onderzoek van marktonderzoeker IRI blijkt dat zuivelproducten zoals melk, karnemelk, vla en toetjes steeds minder goed verkopen in de Nederlandse...
Grensland Zuivel uit Weerselo presenteert op de Horecava in Amsterdam een slagroom: de lactosevrije slagroom. De smaak is niet te onderscheiden van...
Het aantal chemische en microbiologische analyses is de laatste vijf jaar met 40 procent toegenomen, constateert directeur Jan Bobbink van Qlip, het...
Dafne Schippers gaat met Campina samenwerken. Samen met de huidige Campina ambassadeur, Olympisch turnkampioen Epke Zonderland, zal Dafne zich...