nieuws

DSM neemt Royal CSK over

Economie & Bedrijven

DSM neemt Royal CSK voor honderdvijftig miljoen euro over. Royal CSK houdt zich bezig met ingrediënten voor de zuivelindustrie. De overname moet voor het einde van het jaar worden afgerond.

DSM neemt Royal CSK over

Zuivel is een van de grootste segmenten van DSM. DSM verwacht dat de combinatie van kennis van Royal CSK en DSM zal bijdragen aan de vraag van haar consumenten.

Expertise

Met de overname van CSK, hoopt DSM haar productportfolio te versterken. Ook de toepassingskennis en expertise op het gebied van eten en drinken worden volgens DSM verder versterkt. Vooral op het gebied van smaak, textuur en bio-conserveringsoplossingen.

Royal CSK

De overname geldt onder andere voor het zuivelcenter van CSK in Wageningen. Ook de fermentatie faciliteit in Leeuwarden valt straks onder het netwerk van DSM.

Zuivel

Patrick Niels, president voedselspecialiteiten bij DSM, zegt over de overname: “We kijken er enorm naar uit Royal CSK te verwelkomen. Onze bedrijven passen zeer goed bij elkaar, door een gedeelde passie voor zuivel, toegewijde werknemers en overeenstemmende portfolio’s.”

“Dit is ook een bewijs van de toewijding van DSM aan de zuivelindustrie. Vandaag de dag verandert de vraag naar zuivel elke keer. We blijven investeren om onze klanten in staat te stellen aan de consumentenvraag te blijven voldoen. De overname van CSK zal ons versterken om hieraan bij te dragen,” gaat Niels verder.

Reageer op dit artikel