nieuws

Unilever verhuist hoofdkantoor niet meer naar Rotterdam

Economie & Bedrijven

Unilever verhuist hoofdkantoor  niet meer naar Rotterdam

De Brits-Nederlandse multinational Unilever was van plan het hoofdkantoor in Londen te verplaatsen naar Rotterdam. Onder druk van met name Britse aandeelhouders gaat de verhuizing niet meer door.

Het bestuur van Unilever wilde de twee hoofdkantoren samenvoegen en Rotterdam de standplaats maken. Het doel was om Unilever een ‘simpelere, competitievere en sterkere structuur te geven’, zo meldt het bedrijf.

Volgende stappen

De afgelopen weken lieten verschillende grote Britse aandeelhouders weten dat ze het daar niet mee eens waren. Na overleg met deze aandeelhouders heeft Unilever besloten om de verhuizing naar Rotterdam af te blazen. Daarmee blijven de twee hoofdkantoren bestaan. De raad van bestuur van Unilever bezint zich nu op volgende stappen.

Reageer op dit artikel