nieuws

Groei productiecapaciteit Kraft-Heinz Elst, tientallen extra banen

Economie & Bedrijven

Groei productiecapaciteit Kraft-Heinz Elst, tientallen extra banen

Kraft-Heinz steekt €43 miljoen (48,5 miljoen dollar) in de vestiging in Elst. Dit schept ook extra banen.

De investering van de soepen- en sauzenfabrikant levert dertig nieuwe technische banen op, meldt de krant De Gelderlander

Ketchuplijn

Kraft-Heinz besteedt het geld aan een vierde productielijn voor ketchup, een nieuwe mayonaisekeuken en uitbreiding van de productielijn voor horeca. Het grootste project is de nieuwe ketchuplijn waar 36,5 dollar mee is gemoeid. Dan volgt de uitbreiding van de horecalijn (7,5 miljoen dollar) en de bouw van de mayonaisekeuken ( 4,8 miljoen dollar).

Mayonaise en ketchup

Jaarlijks produceert de fabriek in Elst 245.000 ton ketchup en mayonaise voor 72 landen uit de hele wereld, met uitzondering van Noord-Amerika. Het Amerikaanse concern ziet potentie om de productie verder uit te breiden.

Mayonaisekeuken

“Er zit groei in ketchup, vandaar die vierde lijn maar we zien ook groeiruimte in de mayonaise”, zegt fabrieksdirecteur Roy van Loon. Die groeiruimte is er ook voor mayonaise. De mayonaisekeuken is als eerste gereed. In november neemt Kraft-Heinz deze in gebruik. De vierde ketchuplijn gaat in maart proefdraaien en is in juni operationeel. De uitbreiding van de horecalijn gebeurt als laatste. De oplevering hiervan staat gepland in augustus 2019.

Servicemonteurs en operators

Het verhogen van de productiecapaciteit maakt dat er meer technische mensen nodig zullen zijn. Dertig vaste banen om precies te zijn.

Van Loon: “We zoeken operators die het hele productieproces kunnen aansturen en storingsmonteurs. In een bedrijf als het onze is het belangrijk dat storingen snel kunnen worden verholpen.” Het aantal vaste banen bij Heinz in Elst groeit met de capaciteitsuitbreiding naar 280 vaste banen. Ook werken er nog zeventig flexibele arbeidskrachten in de fabriek. 

Reageer op dit artikel