nieuws

Cargill verdubbelt cacao-inkoop in Ghana

Economie & Bedrijven

Cargill verdubbelt cacao-inkoop in Ghana

De hoeveelheid cacao-inkoop bij Cargill in Ghana is verdubbeld sinds de oprichting van zijn eigen licensed buying company (LBC) model in april 2017. Het inkoopmodel bereikt dit jaar 13.000 Ghanese boeren.

Dit is 30% meer dan vorig jaar. Cargill koopt met het LBC-model  de cacao direct in bij gecertificeerde boeren. Met dit systeem kunnen  ze hun cacao direct bij de afnemer laten wegen en met een barcode wordt het geld via de telefoon van de boer direct overgemaakt.Op deze manier worden de betalingsrisico’s weggenomen.

Het LBC- model bestond al, maar is nieuw in Ghana  Het doel is om  de relatie tussen Cargill en de agrariërs te versterken.

Productiviteit

Ongeveer de helft van het geld gebruiken de boeren om de productiviteit te vergroten. De andere helft komt ten goede aan scholen, gezondheidszorg en het versterken van de positie van vrouwen zodat ze mee kunnen draaien in de samenleving. Die kans wordt ze nu ontnomen omdat daar de financiële middelen niet voor zijn.

E-payments

Ongewoon voor Ghanese markt is dat er gebruik wordt gemaakt van elektronische betaling. Hierdoor kan Cargill de boeren direct betalen, wat veiliger en accurater is.

Piter Reichert (Managing Director van Cargill in Ghana) “Wij hopen dat ons elektronisch betaalsysteem helpt om de visie van de Ghanese overheid, een economie zonder contant geld te bereiken.”

 

Reageer op dit artikel