nieuws

Jumbo stopt verkoop levende kreeften

Economie & Bedrijven

Jumbo stopt verkoop levende kreeften

Supermarktketen Jumbo haalt levende kreeften uit het assortiment na meerdere protestacties van de Partij voor de Dieren.

De filialen in Amsterdam, Breda en Veghel die de kreeften nu nog verkopen, stoppen dit najaar met de verkoop, meldt Distrifood.

 

Partij voor de Dieren

 

Het protest begon na de opening van de Foodmarkt in de Leidsche Rijn. De Partij voor de Dieren heeft 3500 mensen een oproep laten ondertekenen om Jumbo te bewegen geen levende kreeften meer te verkopen. Vanaf de opening van de Foodmarkt werden door de protesten geen levende kreeften meer verkocht. Dit breidt zich nu uit naar de rest van de vestigingen. 

 

Liegebeest-verkiezing

 

Door de verkoop van levende kreeften werd Jumbo genomineerd voor het Liegebeest 2018, een campagne van Wakker Dier om supermarkten en voedingsmiddelenbedrijven tot meer dierenwelzijn te dwingen. Jumbo gaf consumenten het advies om de kreeften eerst te verdoven door ze een half uur van te voren in het vriesvak te leggen, voordat ze levend worden gekookt. 

Wakker Dier trok echter de nominatie in nadat Jumbo aankondigde om te stoppen met de verkoop. 

 

Dit gebeurde eerder al bij Albert Heijn. De nominatie betrof de premium eendenborst van de Albert Heijn, de supermarktketen zou niet eerlijk zijn over de leefomstandigheden van het dier.

 

Reageer op dit artikel