nieuws

Magioni pizza’s gaan het Kanaal over (audio)

Economie & Bedrijven

Magioni pizza’s gaan het Kanaal over (audio)

De aankomende Brexit weerhoudt ondernemer Manon van Essen er niet van haar groentepizza’s naar het Verenigd Koninkrijk te exporteren. Onlangs sprak de onderneemster nog op het Food Future Event.

De groentepizza’s komen per 20 juli in de driehonderd vestigingen van supermarkteten Waitrose te liggen, vertelt Van Essen aan ondernemersblad Sprout.

Magioni

Beluister hier hoe Van Essen haar bedrijf begon.

Waitrose

De ondernemer reisde al zo’n tien keer het Kanaal over om de groentepizza’s in de schappen van Waitrose te krijgen.

“Het is een kwestie van voor de deur gaan liggen en daar net zo lang blijven als nodig. Dit is een kans die je maar één keer in je leven krijgt”, vertelt ze aan Sprout. Drie Britse medewerkers, die ze extern inhuurt, zullen zich in het Verenigd Koninkrijk bezig gaan houden met social advertising.

Lees ook: Start-up Magioni: ‘Iedere week wel een telefoontje voor een overname’

Productie pizza’s

In Nederland vermarkt ze haar producten vooral via sociale media. Haar Instagramaccount telt inmiddels 52 duizend volgers.

Van Essen startte haar onderneming in 2016 met de verkoop van zo’n twintig pizza’s per dag. Nu zijn dat er zo’n dertienduizend. Bij Magioni werken tegenwoordig acht voltijdsmedewerkers en een paar stagiaires.

De onderneemster denkt erover om externe financiering aan te trekken om de toch al forse groei verder te versnellen. “Als mensen heel veel geld over hebben, mogen ze contact opnemen. Het voordeel is dat je met financiering nog veel sneller dingen kunt doen”, zegt ze tegen Sprout.

Jumbo en Albert Heijn

Van Essens pizza’s liggen ook in Albert Heijn, Jumbo, Plus, Deen en Dekamarkt. Als pilot zijn ze zelfs te vinden in de Spaanse supermarktketen Mercadona. 

Reageer op dit artikel