nieuws

Hoofdkantoor Unilever komt in Rotterdam

Economie & Bedrijven

Hoofdkantoor Unilever komt in Rotterdam

Het wereldwijde hoofdkwartier van Unilever verhuist in zijn geheel naar Rotterdam. Nu heeft de levensmiddelengigant nog twee hoofdkantoren: één in Londen en één in Rotterdam. De multinational gaf al eerder aan af te willen van die duale structuur.

Minister van Economische Zaken Eric Wiebes noemt het een opsteker dat Unilever zijn gehele hoofdkantoor in Rotterdam vestigt. “Het bewijst dat Nederland een aantrekkelijk land is voor zogeheten topholdings als Unilever”, zegt hij tegen de NOS

Kweekvijver

Wiebes: “Het is een bedrijf dat veel onderzoek doet en veel spin-off heeft voor de rest van het bedrijfsleven.”

Werkgeversorganisatie VNO-NCW noemt “hoofdkantoren kweekvijvers voor toptalent.” Voorzitter Hans de Boer: “Hierdoor hebben we als land meer in de melk te brokkelen op het wereldtoneel.”

Food & Refreshment

Verder komt de hoofdzetel van divisies Beauty & Personal Care en Home Care in Londen. Rotterdam krijgt de Food & Refreshment. In Wageningen verrijst volgend jaar het wereldwijde Food Innovation Centre in Wageningen.

Met de versimpeling van de organisatie wil Unilever meer waarde creëren voor de aandeelhouders en meer groei genereren.

Er gaan geen banen verloren in het Verenigd Koninkrijk (7300 medewerkers) en in Nederland (3100 medewerkers) door de veranderingen in de organisatie. Unilever blijft genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Londen en New York. 

Reageer op dit artikel