nieuws

Overname Euro Pâtisserie door Belgische sectorgenoot

Economie & Bedrijven

Overname Euro Pâtisserie door Belgische sectorgenoot

Het Belgische Biscuiterie Seghers neemt Euro Pâtisserie uit Twello over. Alle aandelen van Euro Pâtisserie komen bij Biscuiterie Seghers te liggen. Met de overname kan een groter afzetgebied worden bereikt.

Met de overname belandt Biscuiterie Seghers in de top 10 van koekjesmakers in de Benelux. In 2020 wil de nieuwe groep de grens van €100 miljoen omzet bereiken.

Joris Seghers, CEO van Biscuiterie Seghers: “Wij zijn er trots op dat we als Belgisch bedrijf een overname over de grenzen kunnen realiseren. We werkten al heel lang samen met Euro Pâtisserie en dat partnerschap kunnen we nu verder verstevigen.”

De koekjesbakkerijen, die gebak maken voor de huismerken van grote retailers, zijn samen goed voor een jaaromzet van ruim 85 miljoen euro. De dagelijkse leiding is in handen van Joris en Pascal Seghers.

Groei

Volgens Pascal Seghers, ceo van Biscuiterie Seghers, groeit het Belgische bedrijf al jaren. Biscuiterie Seghers moest op zoek naar een manier om de groei ook in de toekomst te kunnen blijven waarmaken op een kwaliteitsvolle manier. “Dat we uiteindelijk de krachten bundelen met onze Nederlandse partner, voelt als een heel logische stap”, zegt Pascal Seghers, CEO van Biscuiterie Seghers.

Frits Veldwijk van Euro Pâtisserie ziet Biscuiterie Seghers als de ideale partij om de activiteiten van het Nederlandse bedrijf voort te zetten. Veldwijk: “Onze relatie met Biscuiterie Seghers is al jarenlang bijzonder goed. We zijn ook erg complementair, zowel qua producten als qua afzetmarkten. De toekomst ziet er bijzonder goed uit, we zijn zeker dat we op deze manier ook de volgende jaren kunnen blijven groeien.”

Directeur Frits Veldwijk van Euro Pâtisserie blijft nog enkele jaren bij de groep om de koers te bepalen.

Productielijnen

Biscuiterie Seghers produceert op 5 productielijnen verschillende soorten industrieel gebak. De productielijnen blijven na de overname op dezelfde locaties bestaan. Ook de naam Euro Pâtisserie blijft.

Met de overname gaat het gebak dat in België wordt geproduceerd naar zo’n vijftien – voornamelijk Europese –  landen. Euro Pâtisserie produceert koekjes die in 40 landen terecht komen, vooral in Engeland en Duitsland.

De nieuwe groep heeft 320 medewerkers, waarvan 250 in Nederland en 70 in België. Alle medewerkers kunnen in dienst blijven.

 

Reageer op dit artikel