nieuws

NIRAS neemt VMEngineering over

Economie & Bedrijven

NIRAS neemt VMEngineering over

Adviseur aan de zuivel- en voedingsindustrie NIRAS koopt een meerderheidsaandeel in het Nederlandse VMEngeneering, specialist in proces- en verpakkingsengineering.

Met de overname versterkt NIRAS zijn positie en competenties in de procesindustrie.

“Op deze manier versterken we onze positie in een aantrekkelijke markt. De zuivelindustrie is noemenswaardig in Nederland en buurlanden. Wij kijken er naar uit om verder te groeien – ook in het Verenigd Koninkrijk, waar beide bedrijven activiteiten hebben”, aldus senior vicepresident Thomas B. Olsen van het Deense NIRAS.

NIRAS en VMEngineering melden dat zij samen meer kunnen bieden aan klanten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk (VK) op het gebied van procesoptimalisering, internationaal projectmanagement en basisvoorzieningen om productie mogelijk te maken.

3D-scannen

“Werknemers van VMEngineering zijn procesexperts die, naast competenties in ontwerp, zuivel en ingrediëntenprocessen, vaardig zijn met 3D-scannen van procesfabrieken en automatisering. Dit zijn vaardigheden waar onze klanten steeds vaker om vragen”, aldus Olsen.

VMEngineering

Jeroen van Lunsen zal directeur blijven van VMEngineering. “Onze klanten zullen baat hebben bij de expertise van NIRAS. Ik ben er zeker van dat nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en nieuwe mogelijkheden in de markt zich zullen voordoen”, aldus Lunsen.

Reageer op dit artikel