nieuws

Euroma neemt Intertaste over

Economie & Bedrijven

Euroma neemt Intertaste over

Kruiden- en specerijenproducent Euroma heeft alle aandelen van Intertaste, de even grote Nederlandse branchegenoot, overgenomen.

Algemeen directeur Robert Hoogstra van Euroma noemt de overname van Intertaste een strategische keuze. “De positionering en marktbenadering van beide bedrijven liggen heel dicht tegen elkaar aan, terwijl we grotendeels een complementair klantenbestand hebben,” aldus Hoogstra.

 

Hoge kwaliteitsstandaard

De combinatie van Euroma en Interaste realiseert een omzet van € 220 miljoen met circa 500 medewerkers. Hoogstra: “We zien gezamenlijke groeimogelijkheden. Productontwikkeling, duurzaamheid en hoge kwaliteitsstandaarden zijn gemeengoed voor beide ondernemingen.”

 

Nieuwe fabriek

In Zwolle wordt momenteel een nieuwe fabriek gebouwd met een bijbehorend innovatiecentrum. De state-of-the-art geautomatiseerde fabriek wordt in 2019 betrokken.

 

De Autoriteit Consument & Markt moet de overname nog goedkeuren.

Reageer op dit artikel