nieuws

Starbucks gebruikt obligatie om koffieketen te verduurzamen

Duurzaamheid & MVO

Starbucks komt met een derde duurzaamheidsobligatie en geeft aan de omvang van het bedrijf te willen inzetten om zoveel mogelijk impact te maken. De opbrengst gaat naar projecten die koffieboeren ondersteunen en de koffieketen te verduurzamen.

Starbucks gebruikt obligatie om koffieketen te verduurzamen

“We zijn erg blij om te zien dat onze nieuwe Sustainability Bond een grote belangstelling van investeerders trok”, zegt Patrick Grismer, financieel directeur van Starbucks.

De nieuwe duurzaamheidsverplichting komt met een miljard dollar, twee keer zoveel als de eerste obligatie van 2016. De verplichting uit 2017 bestond uit 770 miljoen dollar, omgerekend van een bedrag in Japanse yen.

Greener Retail

Een gedeelte van de duurzaamheidsinitiatieven die de duurzaamheidsverplichting ondersteunt, vallen onder de Greener Retail-verbintenissen. Starbucks belooft in dit verband bijvoorbeeld om voor 2025 wereldwijd tienduizend Greener Stores te ontwerpen, bouwen en exploiteren.

De groene locaties worden ontwikkeld binnen het open source Starbucks Greener Store Framework, dat Starbucks ontwikkelde samen met het Wereld Natuur Fonds en SCS Global Services. Het raamwerk richt zich op verbintenissen op het gebied van energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, waterbeheer en afvalvermindering.

Duurzaamheidsinitiatieven

Met elke duurzaamheidsobligatie krijgen aandeelhouders de kans om te investeren in op-duurzaamheid-gerichte initiatieven, terwijl ze rendement blijven krijgen op hun investeringen gedurende de looptijd van de verplichting. De looptijd van de nieuwe Sustainability Bond is dertig jaar.

De opbrengst van elk van deze obligaties is bestemd voor de gerelateerde duurzaamheidsinitiatieven. Aandeelhouders krijgen dan de kans te investeren in op duurzaamheid gerichte initiatieven, terwijl ze nog steeds rendement op hun investeringen ontvangen via de looptijd van de obligatie.

Deze Sustainability Bond maakt deel uit van een obligatiepakket van twee miljard dollar dat een algemene bedrijfsobligatie van één miljard dollar omvat.

Reageer op dit artikel