nieuws

UBM Innovation Challenge: ‘We moeten iets doen aan de hoe wij eten produceren en consumeren’

Duurzaamheid & MVO

UBM Innovation Challenge: ‘We moeten iets doen aan de hoe wij eten produceren en consumeren’

De Startup Innovation Challenge 2018 van UBM, organisator van Hi Europe & Ni 2018, staat sinds deze week open voor aanmeldingen van start-ups die willen meedoen met de Challenge.

Volgens jurylid Sandra Einerhand, oprichter van Einerhand Science & Innovation, is de wereld in transitie. “Het klimaat veranderd, de wereldpopulatie groeit en de kans op dieet-gerelateerde ziekten stijgt. Daarom moeten we iets doen aan de manier hoe we eten produceren en consumeren. Het steunen van start-ups is een mooie manier om deze transitie te ondersteunen.”

Aanmelding

Bedrijven die minder dan vijf jaar bestaan en een sterk businessplan hebben, kunnen zich aanmelden voor de Challenge. Hiervoor moeten zij zich inschrijven voor één van de drie prijzen;

  • Most Innovative Healthy Food or Beverage Ingredient
  • Most Innovative Plant-Based Finished Product
  • Most Innovative Technology or Service Supporting F&B.

Individuele begeleiding

De prijswinnaars  krijgen individuele begeleiding van één van de juryleden. Daarnaast kunnen ze nog kiezen uit verschillende opties zoals een volledig uitgeruste stand op Hi Europe & Ni 2019, een marketingcampagne binnen het Ingredients Network, toegang tot het “Conciergerie” innovatieplatform van Presans of begeleiding van Wageningen University & Research.

De jury

De jury bestaat uit experts  vande voedingsindustrie, investeerders en bedrijfsvertegenwoordigers van bekende bedrijven in de industrie voor gezonde ingrediënten.

Startlife

Jurylid Thomas van den Boezem is programmaleider bij StartLife, een incubator opgericht door Wageningen University & Research, gespecialiseerd in het coachen van startups in de voedingsindustrie.

Impact op het milieu en gezondheid

Van den Boezem: “Nieuwe voedselingrediënten die een impact hebben op het milieu en de gezondheid zijn voor ons een belangrijk aandachtspunt. Wageningen University & Research doet uitgebreid onderzoek naar dit onderwerp en daardoor zien we meer en meer opstartactiviteiten in deze ruimte. We erkennen dat andere ecosystemen in de wereld vaak creatieve nieuwe oplossingen hebben die we nog nooit eerder hebben gezien, dus voor ons is deze uitdaging een geweldige manier om betrokken te blijven. “

Reageer op dit artikel