nieuws

Consumer Goods Forum lanceert benchmark duurzaamheidsnormen

Duurzaamheid & MVO

Consumer Goods Forum lanceert benchmark duurzaamheidsnormen

Het Consumer Goods Forum (CGF) heeft onder leiding van onder andere Ahold Delhaize en Nestlé het Sustainable Supply Chain Initiative (SSCI) ontwikkeld, een benchmark voor duurzaamheidsnormen.

SSCI zal zich in eerste instantie richten op het navolgen van de sociale wetgeving. Naar verwachting start de ontwikkeling van de milieu-benchmark in 2019.   

Het initiatief geeft duidelijke richtlijnen aan kopers en leveranciers over de audit- en certificatiesystemen van derden die betrekking hebben op duurzaamheidseisen. SSCI verzekert vertrouwen in duurzame inkoop, vermindert dubbele controles en zorgt voor een positieve sociale en ecologische impact, aldus CGF.

Behalve haar eigen leden is de CGF ook van plan om andere belanghebbenden te betrekken bij de implementatie van de benchmark. In het derde kwartaal van 2018 vindt een openbare raadpleging plaats. Vervolgens vindt de officiële lancering van de benchmark plaats in het vierde kwartaal van 2018.

Externe input
Peter Freedman, Managing Director bij CGF noemt het initiatief een van de voorbeelden van hun focus op praktische implementatieondersteuning. “SSCI is ontworpen om bedrijven bij te staan tijdens complexe audits en om duurzame inkoop efficiënter te maken.” Hij benadrukt hierbij hoe belangrijk de input van andere bedrijven is voor CGF.

Een van de bedrijven waar CGF mee samenwerkt is Sainsbury’s. Mike Coupe, CEO bij Sainsbury’s: “We werken nauw samen met CGF aan SSCI omdat wij de ontwikkeling van sociale en ecologische verantwoorde toeleveringsketens wereldwijd ondersteunen. Het inkopen van duurzame grondstoffen is voor ons als bedrijf van groot belang.”

Reageer op dit artikel