nieuws

TooGoodTogo: app tegen voedselverspilling

Duurzaamheid & MVO

TooGoodTogo: app tegen voedselverspilling

Nadat de TooGoodToGo-app in 2016 gelanceerd werd in Denemarken spreidde het gebruik ervan uit naar heel Europa. Inmiddels zijn er al meer dan 3,3 miljoen maaltijden gered met de app die bedoeld is om voedselverspilling tegen te gaan.

De app is geïntroduceerd in acht landen; Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland, België en Nederland.

TooGoodtoGo-app

Wat begon als een idee van een groep vrienden in Denemarken, is uitgegroeid tot één van werelds grootste apps tegen voedselverspilling. Het idee is simpel. Winkels, restaurants, bakkerijen en hotels melden zich aan bij de app. Daar bieden ze overgebleven eten of maaltijden met korting aan consumenten. Het eten zou anders worden weggegooid.

Magic Box

In de app bestelt de consument een Magic Box met eten van lokale winkels, restaurants, hotels en bakkerijen. De korting op de prijs kan oplopen tot wel 70%. Wat een consument krijgt, is afhankelijk van wat er overblijft.

Hierdoor kunnen consumenten voor een goede prijs maaltijden in huis halen die anders in de vuilnisbak waren beland. Verder maakt de consument kennis met nieuwe bedrijven. Voor bedrijven is het een kans om nieuwe klanten aan te trekken en overtollig voedsel te verkopen.

Voedselverspilling

De app speelt in op de wereldwijde voedselverspilling. Meer dan een derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt, wordt niet geconsumeerd. Alleen al in Nederland wordt er per persoon jaarlijks meer dan 100 kg aan voedsel verspild.

Amsterdam

In januari 2018 werd de app gelanceerd in Amsterdam. Bij meer dan 50 locaties kunnen maaltijden op gehaald worden, waardoor er al meer dan 1500 maaltijden gered zijn van de vuilnisbak. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play.

Reageer op dit artikel