nieuws

Campina lanceert Campina Biologisch

Duurzaamheid & MVO

Campina lanceert Campina Biologisch

Campina lanceerde de nieuwe lijn verse biologische zuivelproducten bestaande uit biologische melk, karnemelk en yoghurt.

De zuivelproducten zijn door Nederlandse boeren op duurzame wijze geproduceerd en zitten in een klimaatneutrale verpakking.

Duurzaam

Campina geeft aan dat alle 140 boeren die de zuivel aanleveren voor de biologische productlijn. Jaarlijks zal Skal, de onafhankelijke organisatie voor toezicht op biologische productie in Nederland, de agrariërs controleren.  

Hierbij zal gekeken worden of ze zich houden aan de Europese regelgeving rondom biologische productie.

De boeren werken volgens Campina met biologisch voer en er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

Verpakking

De verpakking van de zuivelproducten is volledig recyclebaar. De dop en de coating bestaan uit gecertificeerd polyethyleen, gemaakt van organisch restmateriaal.

De verpakking is klimaatneutraal door in samenwerking met Groenbalans de CO2-uitstoot van Campina Biologisch te compenseren. Door deze manier van CO2-neutraal ondernemen kan Groenbalans investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden.

Groenbalans is deel van de Windunie Groep en zet zich in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarvan CO2 neutraal ondernemen een deel van is.

Reageer op dit artikel