nieuws

Duurzaam gekweekte topvis wint Horecava Innovation Award 2018

Duurzaamheid & MVO

Duurzaam gekweekte topvis wint Horecava Innovation Award 2018

Pure Pacific Yellowtail, de duurzaam gekweekte topvis van Kingfish Zeeland B.V is uitgeroepen tot Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2018.

De prijsuitreiking van de 18e editie van deze innovatiewedstrijd vond plaats op maandag 8 januari, de eerste dag van Horecava 2018 in RAI Amsterdam.

Duurzaam alternatief

Pure Pacific Yellowtail van Kingfish Zeeland B.V wint tevens in de categorie Food & Beverage. De kweekvis wordt gezien als een duurzaam alternatief voor overbeviste tonijnsoorten en zwaardvis. De kweek vindt plaats in bassins met Oosterscheldewater, zonder gebruik van antibiotica. Er wordt biologisch gevoed, gebruik gemaakt van groene energie en er is geen sprake van genetische manipulatie.

Verschuiving dierlijk naar plantaardig

Een deskundige jury selecteerde uit ruim 120 inzendingen in vier categorieën, zestien producten en diensten. ”Het innovatieve niveau van de ruim 120 inzendingen was bijzonder hoog dit jaar. Zoals gebruikelijk vielen de meeste innovaties in de categorie Food & Beverage”, aldus Juryvoorzitter Hayk Simons.

”Dat er op het bord een verschuiving plaatsvindt van dierlijk naar plantaardig, was duidelijk te merken. Veel inzenders willen een duurzaam en smakelijk alternatief bieden aan de snel groeiende groep vegetariërs en flexitariers. Herkomst en beleving blijven verder belangrijke factoren.”

Horecava 2018

De Horecava is de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, en vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in Rai Amsterdam.

Reageer op dit artikel