nieuws

Van Dam: ‘Met plantaardige eiwitten is nog wereld te winnen’ (radio-item)

Duurzaamheid & MVO

Van Dam: ‘Met plantaardige eiwitten is nog wereld te winnen’ (radio-item)

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken wil de verduurzaming in voeding waarin Nederland één van de leidende landen is “als een olievlek” verder gaan verspreiden. Hij heeft in de anderhalf jaar als bewindspersoon op EZ echt het “voedingsvirus” te pakken gekregen.

Tijdens de Nationale Voedseltop op 26 januari in Den Haag sloot de overheid verschillende samenwerkingsverbanden met ketenpartijen om de verduurzaming en gezonde productontwikkeling een verdere impuls geven.

Plantaardige eiwitten

VMT sprak met staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken die bezig is aan zijn laatste maanden in functie. Op 15 maart vinden namelijk de Tweede Kamerverkiezingen plaats. “Ik heb het voedingsvirus echt te pakken gekregen. In de goede zin van het woord natuurlijk.”

Reageer op dit artikel