VMT
VMT
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
  • België
InloggenAbonneren

Wetgeving & Toezicht

Meer artikelen
Toewerken naar klimaatneutraal? Calculeer de impact en stel een reductieplan op (lezing)

Toewerken naar klimaatneutraal? Calculeer de impact en stel een...

Communiceer je als bedrijf over klimaatneutraal zijn? Een goede onderbouwing is essentieel zegt Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners.

'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)

'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)

“Ook kleine bedrijven kunnen aan de slag met het in kaart brengen van hun CO2-footprint”, stelt Marc Herberigs, Sustainability Consultant bij...

Food Sustainability Update: van Vezet tot Plus over het meten van duurzaamheid

Food Sustainability Update: van Vezet tot Plus over het meten van...

Over precies een week – op 11 april – start het online event: Food Sustainability Update. In een halve dag geven duurzaamheidsexperts en...

Nieuwste artikelen

Politie beëindigt bezetting WUR door klimaatactivisten

Politie beëindigt bezetting WUR door klimaatactivisten

Klimaatactivisten demonstreerden maandag in het Forum-gebouw van Wageningen University & Research. De actievoerders willen dat de universiteit de...

Pally Biscuits slaat alarm: klimaatplannen kabinet niet haalbaar

Pally Biscuits slaat alarm: klimaatplannen kabinet niet haalbaar

Eigenaar en directeur Martijn Koenders van koekjesfabrikant Pally Biscuits zet volop in op duurzaamheid, maar krijgt soms buikpijn van de...

Zembla: wetenschappers voerden ‘misleidende’ lobby voor gentech-voedsel

Zembla: wetenschappers voerden ‘misleidende’ lobby voor...

Wetenschappers van Wageningen Universiteit en Research (WUR) en de Universiteit Utrecht hebben zich actief ingezet om de strenge Europese regels...

Circulaire productie in food? Met deze 6 maatregelen wil het kabinet dit stimuleren

Circulaire productie in food? Met deze 6 maatregelen wil het kabinet...

Hergebruik is de norm. We gebruiken minder of geen nieuwe grondstoffen. Dit zijn twee zaken die het kabinet wil bereiken met het onlangs...

Klimaatclaim voeren? Zo zorg je voor een goede onderbouwing

Klimaatclaim voeren? Zo zorg je voor een goede onderbouwing

Steeds meer bedrijven binnen de agrofood sector zijn op zoek naar context voor claims zoals klimaatneutraal. Er zijn zoveel verschillende...

Meten en communiceren van duurzaamheid: hoe doen foodbedrijven dat?

Meten en communiceren van duurzaamheid: hoe doen foodbedrijven dat?

Elk foodbedrijf – groot of klein – is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De...

World Economic Forum 2023 in Davos, Zwitserland. (Foto: ANP)

Voedselonzekerheid grootste thema komende jaren: 3 zaken die...

Voedsel(on)zekerheid is het belangrijkste thema dat de wereld de komende jaren bezig zal houden. Dat blijkt uit zowel het Global Risk Report 2023 als...

Heidy den Besten is benoemd tot persoonlijk hoogleraar Ecologie van Voedselpathogenen, onderdeel van de leerstoelgroep Levensmiddelenmicrobiologie aan de Wageningen University & Research (WUR).

WUR-hoogleraar Ecologie van Voedselpathogenen: 'Risico's...

Heidy den Besten is benoemd tot persoonlijk hoogleraar Ecologie van Voedselpathogenen, onderdeel van de leerstoelgroep Levensmiddelenmicrobiologie...

Celavita, leverancier aardappelproducten in Wezep. (Foto: ANP)

McCain Foods en CêlaVíta zetten in op regeneratieve aardappelteelt

Alle aardappelen die McCain Foods verwerkt, moeten over 7 jaar op een duurzame 'regeneratieve' wijze zijn geteeld. De voedselproducent heeft deze...

Marc Herberigs

Hoe duurzaam ben je als foodbedrijf? ‘Je kunt er geen lat tegenaan...

Ondernemers in de voedingsmiddelenindustrie vinden het vooral belangrijk om hun CO2-reductie, circulariteit en klimaatneutraal produceren in kaart te...

Genieten, goedkoop en goed voor gezondheid: dit willen consumenten volgens Mintel van foodproducenten in 2023

Genieten, goedkoop en goed voor gezondheid: dit willen consumenten...

Na corona, de oorlog in Oekraïne, inflatie, de klimaatcrisis en stijgende grondstofprijzen zoeken consumenten twee dingen in food: genieten om te...

Zo gebruiken 2 foodbedrijven elektrificatie om te verduurzamen

Zo gebruiken 2 foodbedrijven elektrificatie om te verduurzamen

De food-industrie moet verduurzamen. Niet alleen wegens de pan uitrijzende energierekeningen maar ook uit milieu-oogpunt zijn veranderingen nodig. En...

Bekijk vacatures

Overige artikelen

  1. Circulaire productie in food? Met deze 6 maatregelen wil het kabinet dit stimuleren
  2. Klimaatclaim voeren? Zo zorg je voor een goede onderbouwing
  3. Meten en communiceren van duurzaamheid: hoe doen foodbedrijven dat?
  4. Voedselonzekerheid grootste thema komende jaren: 3 zaken die foodindustrie moet regelen
  5. WUR-hoogleraar Ecologie van Voedselpathogenen: 'Risico's voedselveiligheid voorspellen'
  6. McCain Foods en CêlaVíta zetten in op regeneratieve aardappelteelt
  7. Hoe duurzaam ben je als foodbedrijf? ‘Je kunt er geen lat tegenaan leggen en zeggen: nu ben je duurzaam’
  8. Genieten, goedkoop en goed voor gezondheid: dit willen consumenten volgens Mintel van foodproducenten in 2023
  9. Zo gebruiken 2 foodbedrijven elektrificatie om te verduurzamen
  10. Zuivelreus wil ‘klimaatneutraal’ worden: na transport en productie nu boeren aan de beurt
  1. Zo werkt supermarktketen Lidl aan duurzaamheid
  2. Trending 2023 | IFS: ‘Businesscase voor duurzaam ondernemen is duidelijk’
  3. 6 gevaren van klimaatverandering voor de voedselveiligheid op een rij: waarschijnlijk meer pathogenen, parasieten en mycotoxinen
  4. De 5 grootste uitdagingen voor de toekomst van voedselveiligheid
  5. Ahold Delhaize kondigt nieuwe klimaatdoelstelling aan, CO2-uitstoot in keten moet omlaag
  6. Bakkie koffievrije koffie? ‘De hele koffieboon vervangen is de heilige graal‘
  7. Coca-Cola bespaart 75% CO2-uitstoot dankzij elektrische trucks
  8. Dit werd er over food besproken tijdens Klimaattop COP27
  9. Albert Heijn wil sneller CO2 reduceren in keten
  10. ‘Roep als voedingsbedrijf niet te snel dat je klimaatneutraal bent’
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Contact
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Nieuwsartikelen
  • Achtergronden
  • Lezingen
  • Startups

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen