nieuws

Cargill start Sustainability Hub voor ontbossingsvrije productieketens

Algemeen

Samen met duurzaamheidspartners legt Cargill zich in de Sustainability Hub toe op ontbossingsvrije productieketens. Directe en indirecte leveranciers, The Nature Conservancy, klanten, overheden en groepen landbouwers gaan samen met Cargill de soja-, cacao- en palmoliebevoorradingsketens verduurzamen.

Cargill start Sustainability Hub voor ontbossingsvrije productieketens

De Sustainability Hub moet ervoor zorgen dat alle onderdelen van de organisatie zich inspannen om de wereld te voeden op een veilige, verantwoorde en duurzame manier. De Hub doet dit door ervaring en werkmethoden te delen binnen de organisatie, klanten, overheden, landbouwers en (in)directe leveranciers.

Duurzaam sojabeleid

Cargill wil inheemse vegetatie te beschermen, verantwoorde landbouwproductie te stimuleren, en de rechten van de betrokken mensen te respecteren en beschermen. De beleidsplannen voor soja, mensenrechten en bosbeheer beschrijven dit streven om de transparantie in de bevoorradingsketens te vergroten.

“Landbouw en bossen kunnen, en moeten, naast elkaar voortbestaan,” aldus Dave MacLennan, directeur van Cargill. “De wereld is van de landbouw afhankelijk om een groeiende bevolking te voeden, maar we kunnen op de lange termijn evenmin zonder onze natuurlijke hulpbronnen.”

Ruth Kimmelshue, senior vicepresident van Cargill Business Operations and Supply Chain, vult aan: “Om ontbossing een halt toe te roepen is er evenwicht nodig tussen wedijverende prioriteiten op gebied van milieu, economie en maatschappij.”

Langdurige samenwerkingspartner The Nature Conservancy geeft aan dat er nog veel werk is: “Alomvattende duurzaamheidsbeleidsmaatregelen moeten er ter plekke voor zorgen r dat het natuurlijke landschap wordt behouden, niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Er is al veel vooruitgang geboekt, maar we moeten ons blijven inzetten om voorgoed  een einde te maken aan ontbossing, ” aldus David Cleary, directeur wereldlandbouw van The Nature Conservancy.

Reageer op dit artikel