nieuws

SimplyOK certificering voor DP&S

Algemeen

SimplyOK certificering voor DP&S

Dutch Protein & Services (DP&S) is een gecertificeerd gebruiker van het SimplyOK allergenenbeheersysteem. SimplyOK functioneert als aanvulling op een BRC-, IFS-, en FSSC-audit.

Het Nederlandse bedrijf DP&S produceert eiwitrijke bindmiddelen en marinades voor bijvoorbeeld vlees, vis, gevogelte en groenten.

SimplyOK

Bedrijven die conform de eisen van SimplyOK werken, garanderen afnemers dat alle onderdelen van de allergeneninformatie op het etiket goed zijn onderbouwd. Dit helpt het voorkomen van terugroepacties, want deze worden wereldwijd vaak veroorzaakt door niet-kloppende allergeneninformatie.

De eisen van SimplyOK zijn gebaseerd op recall-analyses en zijn geformuleerd in de Code of Practice. De gedragscode noemt vijf pijlers: grondstofbeheer, toepassen van het juiste recept, ontwerp van het juiste label, voorkomen van uitwisseling van product en/of verpakkingsmateriaal, en voorkomen van kruisbesmetting.

Reageer op dit artikel