nieuws

TastyBasics verbaasd na aflevering Keuringsdienst van Waarde

Algemeen

TastyBasics verbaasd na aflevering Keuringsdienst van Waarde

TastyBasics is geschrokken van een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde. In de aflevering worden gede-ioniseerde suikers behandeld, suikers die gehaald worden uit fruitsap. Deze staan vaak niet vermeld op het label.

De producten van TastyBasics stonden tijdens de aflevering vooraan in beeld, als voorbeeld product. Tot groot ongenoegen van het bedrijf. Volgens de producent is er namelijk helemaal geen sprake van verborgen suikers.

Onzorgvuldige research en volledig fout beeld

“Ik viel van verbazing bijna van mijn stoel, om het mild uit te drukken, zegt Jan Buining, directeur TastyBasics. “Onze producten staan in een aantal fragmenten vooraan op een tafel vol producten met verborgen suikers? Ik wist niet wat ik zag. Er is bij ons geen sprake van ‘sluipsuikers’. Dat willen we helemaal niet en past niet in onze missie en visie”, aldus Bruining.

Buining wil dan ook in gesprek gaan met de programmamakers. Hij hoopt dat het geschetste beeld rechtgezet kan worden.

Juist gezond

Verder geeft Buining aan dat hij juist bezig is met voedingsproducten waar de zogeheten ‘verborgen suikers’ in aanwezig zijn niet te gebruiken. “Gezondheid, een gezonde levensstijl, maar toch lekker en verantwoord kunnen eten, is waar wij voor staan met ons team en onze producten.”

Dat de Keuringsdienst van Waarde de producten van TasyBasics dan zo in het licht zet, vindt hij uiterst onzorgvuldig. Buining: “Eén telefoontje en ze hadden goede informatie gehad en we hadden ze misschien zelfs kunnen helpen.”

Reageer op dit artikel